svepning!

morgonen började med att vi skulle på svepning med skolan, alltså att man får se hur dem klär den avlide och hur dem gör fint i kistan.

trodde jag skulle reagerar hur starkt som helst eftersom jag varit i samma rum två gånger i mitt liv och det är inget man vill göra frivilligt. men det gick faktiskt väldigt bra, börja med att ställa mig ganska långt bak men sedan blev man ju nyfiken på hur tanten såg ut så då blev det automatiskt att man gick längre fram. tror det var fler ön jag som var nervös.

Mannen från begravningsbyrån var väldigt lugn och skämtsam (På ett bra sätt) , så det gjorde nog allting så mycket lättare , någon gång kommer det vara jag som ska klä en avliden och då är det med fördel att man vet hur det går till !

Åkte tillbaka till skolan efter det, och lyssnade på hur allting går till från dödsfall till gravsättning. Först är det dödsfall- bisättning- (begravning)- gravsättning-

begravning är inom parantec för att man bheöver inte ha en begravning ..

sedan tar det ungefär 10-14 dagar från dödsfall till begravning. (beror lite på kultur).

under eftermiddagen hade vi genomgång om vård vid livets slut, väldigt intressant att lyssna på .

Kan sammanfatta dagen som väldigt bra, intressant och sorglig. I morgon blir det dock ändring på det för då är det bara en massa praktiska saker vi ska göra :)

Nu ikväll så måste jag nog hitta på något roligt :) Vad? Jaa , det får vi se !


Kommentarer
Postat av: Nora Fazel

Allt bra med dig;)?

Peace and love ♥

2010-02-09 @ 16:40:14
URL: http://noraafazel.blogg.se/
Postat av: Victoria

2010-02-09 @ 16:48:37
URL: http://nineintheafternoon.blogg.se/
Postat av: Henrik Olsson

I stunder som de är det väldigt viktigt att allt blir rätt. Jag minns själv hur varmt mottagna vi blev när vi skulle ta farväl av min bror på sjukhuset efter att han tagit sitt liv. Den unge mannen som mötte oss förklarade vad vi skulle vara beredda att få se, och hans ord gav oss den trygghet vi behövde när väl dörren öppnades.

2010-02-10 @ 16:40:58
URL: http://www.henrikolsson.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den )

Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat ?:

Trackback
RSS 2.0