Ramlösa parken

Det finns inget bättre än att vakna på morgonen och hörs hur regnet öser ner utanför och man vet om att man slipper att gå upp och gå ut i det utan kan vända sig om och pussa sin lilla älskling och sova vidare.

Tack för att vi slapp gå upp klockan 5 idag :)

Vi tog oss en kvällspromenad hela familjen bort till Ramlösa parken och hem igen. Lite regn, en skrikig unge och väldigt mycket svett så var det ändå väldigt skönt att få komma ut och röra på sig lite. Lillfisen blev på bättre humör, regnet sluta lika fort som det kom så det blev ju bra ändå det stora hela.
Var tvungen att smaka på vattnet från Ramlösa brunnen, usch, tvi o örk vad det smaka anus ... Ingen höjdare alls!

Ett väldigt fint ställe att gå i, inte behövs det åka till pålsjöskog när man har detta runt hörnet typ så det blir definitivt fler turer dit :)

En film innan läggdags, varva ner lite och mysa med min stora älskling !


Skit ner dig

Skit ner dig jäkla blogg mög... Skriver ett helt inlägg o det försvinner.. TACK !!!


Tur dagen snart är slut

Nä fy det är tur denna dagen snart är slut.
Har inte gjort ett skit och jag hade nästan hoppats på att kunna vila lite under dagen men det har inte blivit mycket med det för som sagt när jag väl har slumrat till så vaknar lilleman.
Han somnade iallafall väldigt tidigt så får väl se ifall han sover hela natten eller vad han bestämmer sig för.

Jag lär däcka när jag väl hamnar på kudden iaf !
I morgon struntar jag i ifall vi ska upp tidigt eller vad för då ska vi minsann och da ta och göra något!

Ska slänga mig framför tvn en stund. Natti!


Pigg & vaken

Klockan 5 i morse var där en liten som slog upp sina ögon och vart mega pigg, varmt som tusan i sovrummet och trött som bara den var ju jag men piggna snabbt till när man ser han ligger där och tittar på en och ler :)

Upp & göra oordning mat till honom, han somnade om igen 1 och en halv timme. Urk jag behöver mer sömn haha ..

Jaja det var länge sedan jag fick gå upp såhär tidigt så det gör mig inte så mkt men jag förstår inte riktigt, först sov han till typ 8-9 på morgonen och nu vill han upp typ halv 7. Det är bara att gilla läget och följa med i hans mönster helt enkelt.

Får se om det blir något gjort idag inte speciell pigg på något just nu!


Ett nytt försök

Jaha, lilleman samarbetar mycket bra idag. Har skurat hela badrummet, verkligen ordentligt inte bara vanlig städning av toa osv. utan allt. Han sov ena halvan och lekte i sitt gym andra halvan och nu sover tröttfisen igen.
Jag sitter här och bara sitter, surfar runt lite och slänger en blick på tvn då och då.. Himla skönt att bara vara.

Det är bara denna veckan ut sen har jag André hemma i 3 veckor. Ska bli riktigt skönt o kul att kunna hitta på någonting hela familjen så denna veckan kan gärna få gå lite snabbt faktiskt !

Idag ska jag även ge det ett nytt försök att lägga om min mat, mer grönsaker och mindre potatis, ris och pasta. Sist gick det riktigt bra och när jag väl ställde mig på vågen så blev jag riktigt glad.
Det hände ju lite saker sen som gjorde att jag inte hade tid eller ork till att tänka på vad jag åt, rättaresagt jag hade inte ens tid eller ork till att äta överhuvudtaget då allt verkligen var kaos och mamma befann sig i Spanien, Andres föräldrar var också på semester så där stod jag & visste fan inte vem jag skulle ringa men allt löste sig på bästa sätt & det har jag min kära sambo att tacka för :)

Nåja nu hamna vi på helt fel spår men iallafall 3 kilo kvar till det jag vägde innan jag blev preggo. Dom kilona ska nog också försvinna sen är ju magen där den är oavsett vilket så träning är väl det ända rätta, puh !

Får ta en dag i taget så får det komma efter hand helt enkelt!

Lillfisen ligger och piper i sängen så ska gå och titta till honom , hej hej !


Lekbil

Usch vilken seg dag det varit. Kvavt som tusan också så det har varit skönast att vara inne eller i bilen där det finns Ac.
Hälsade iallafall på Sara, Richard och Julia på eftermiddagen så något blev iallafall gjort & mannen min är i full gång att sälja sin bil, lite tråkigt faktiskt att den försvinner men det behövs en combi så en lekbil får komma tillbaka i familjen senare igen så han blir glad :)

Ska ställa mig i en varm skönt dusch sen ska jag göra min lillkille sällskap på kudden !


En mycket bra kväll :)

För att inte tycka att festivalen är direkt rolig så måste jag säga att jag hade super roligt igår.
Mötte upp Sara, Richard och Robin och käkade langos som inte alls va så gott som det brukar, gick vidare för att titta lite i stånden men där va så as mycket folk så det blev inte mycket med det.
Letade upp ett öltält istället o där träffa vi även fröken Hagman och hennes Richard.
En mycke trevlig kväll med några goa cider, kvällen avslutades med ett karusell åk för två av grabbarna och sen åkte jag och André hem.
Som småbarnsförälder pallar man inte längre än tolv haha men skönt var det att komma hem och lilleman han sov som en stock.
Trodde jag skulle va skit trött nu på morgonen men efter en dusch piggna jag till, typiskt när plutten sovit så bra hela förmiddagen men men..

Lite regn idag så vi ska väl inte göra så mkt, hämta ett bord till lilleman och sen kanske en sväng på väla eller något vi får se.

Tack till alla er som var med igår och gjorde kvällen så bra !


Klockan bara går

Klockan den bara går, tanken var att jag och lilleman skulle göra lite saker idag men hoppar över det så får vi ta det i helgen hela familjen istället :)
Har planer på att fixa till lite i pluttens rum men vet inte hur vi ska göra så jag gissar att det kommer dröja ett tag till men vad gör det, han använder inte det ju :)

Helsingborgs festivalen är igång och jag och min stora älskling ska ner en sväng ikväll. Jag är väl inte direkt något fan av festivalen men kan änd va kul att ta något att äta och gå och titta lite. Det är ju ändå sista liksom sen skulle det bli något annat mög.
Lillemans farmor och farfar kommer hit och passar honom i några timmar, känns skönt att de kommer hit annars hade jag nog stannat hemma faktiskt .

Plutten sover och jag ska också vila lite. Trevlig helg !


Det är väl nästan förbjudet

Det är väl nästan förbjudet att säga äntligen en regnig dag men jag tycker det är riktigt skönt.
Kunna vara hemma utan att känna ångest för att man inte är ute, kan ta tag i allt med städ och tvätt och gå här och små fixa lite, det är lika skönt det.

Dock hade jag no behövt någon timme till på kudden & jag hade ju kunnat passa på nu när lilleman sover men oftast är man ännu segare när man vaknar och det slår ju inte fel att när jag är på väg att somna så vaknar Wille. Så jag tror jag hoppar över det idag och fortsätter att gå här och små städa lite !


Fyra år

Redan vid halv tio i morse gjorde jag mig och lilleman klara och åkte ut till Bjuv. Varmt som tusan redan då här hemma och plutten kom inte till ro och sova så det fick han göra i bilen och sen har det bara blivit lite powernaps för hans del tills vi åkte hem.
Nappen åkte ut och jag tänkte att det dröjer inte länge tills han skriker efter den men istället kom en gäsp och sen sov han gott!

Denna värmen alltså, jätte kul att det är så fint väder men puh för kvällarna då det står helt stilla i hela lägenheten. En trött och gnällig bebis fick sig ett bad och lite mat och sen somna han på min axel vilket inte har hänt på väldigt länge så passade på att mysa extra med han.

Inte ofta han sover innan 8 på kvällen så jag gissar att natten kommer bli orolig plus att jag får gå upp tidigt i morn. Jaja bara att gilla läget helt enkelt!
Har varit så glad fö att han sover om nätterna men nu de senaste dagarna så har han mest snurrat runt en massa och jag vaknar ju av minsta lilla. Hoppas att det vänder igen när det blir lite svalare.

Jag och min stora älskling har varit tillsammans i 4 år idag. Minns dagen som den var igår när vi blev tillsammans. Tänk vad tiden går snabbt egentligen och så mycket vi har varit med om. Jag har helt klart träffat den bästa människan, som finns där för mig alltid i alla lägen.
Idag har vi även förlovat oss och jag kan inte vara mer lycklig än vad jag är!
Älskar honom och min lille älskling så obeskrivligt mycket!


Ännu en härlig dag

Ännu en härlig dag ute i Bjuv, solat och haft det riktigt skönt :)
Det märks att lillfisen trivs lika bra som jag där ute så är det lika fint väder i morgon så blir det nog en tur dit igen!

Nästan onödigt att köra hem men hemma är ändå hemma & när dom ändå har semester så får man passa på att umgås så mycket man kan.
Nästa vecka får vi roa oss där ute själva om det är fint väder vill säga, bättre att vara där än sitta inne i lägenheten.

Nu ska jag ge min lilla krabat lite mat innan han ska hoppa i säng !


Sol och bad :)

Den här måndagen gick ju snabbt, spenderat dagen ute hos mamma och försök sola lite under tiden lilleman sov, gick ju sådär. Svettas som en gris & har inte ro i kroppen att sitta still då.
När dom rensa förrådet så hittade dom en gammal pool som jag hade när jag var mindre, där är endast lite vatten för att se om den är hel och det där vattnet var så varmt och skönt men ändå svalkande så satte solstolen där i så jag kunde bada fötterna samtidigt.
Lilleman fick också plaska lite med sina fötter.

Andre kom ut efter han slutat jobba och även min morbror och hans familj kom ut på en spontan middag som mamma kalla det så blev lite mat i magen sen åkte vi hem.
Slut i rutan efter denna dagen, värmen tar verkligen mer på krafterna än man tror.

I morgon står jag i valet och kvalet om jag och lillfisen ska åka till Helsingör eller om vi ska hoppa över det och spendera ännu en dag hos mamma. Får se först och främst hur vädret är och hur varmt det är !

Borsta gaddarna och sen rakt ner i säng, ska bli sååå skönt :)


Helgen :)

Jaha, helgen är redan slut det gick minsann snabbt men vi har hunnit med mycket och ändå har det varit lugnt så det har varit en perfekt helg.

Igår kväll kom Fredde och Linda hit, blev en massa snack och efter dom gick var det bums i säng så man orkade upp idag.

Började dagen med ett besök hos Andres mormor och morfar sen vidare till mamma & Jonny där även hans syster och man var så ville ju såklart säga hej till dom.

Vidare ut till Sarah & Martin & kimbo och jag fick träffa min lille gosegos :) sååå längesen och som jag saknat den lille rackaren.

Varmt som tusan har det varit hela dagen, lilleman var inte alls på humör när vi åkte hem men han somnade i bilen och var på gott humör när vi väl kom hem :) en himla tur man har Ac i bilen alltså.
Hade mer än gärna lagt mig o solat eller åkt till stranden men jag vill inte va ute med lilleman mitt i solen liksom, måste veta att där är skugga annars är det väldigt orättvist mot honom så just nu är det inga promenader mitt på dagen direkt men det gör mig inget, nästa år då kan jag sola på :)

Önskar så att André hade haft semester men får allt vänta någon vecka till innan jag har han hemma i tre veckor, jag hoppas verkligen att de tre veckorna går långsamt :)

Tillbaka till filmen nu och lite gottegott att knapra på! Hoppas ni haft en bra helg !


Utflykt

Började dagen med en runda i stan, hittade äntligen en keps till lilleman :) var inom phonehouse och snacka ny telefon, det är det ända stället jag går till när det gäller mobiltelefoner då jag vet att det inte bara är försäljning dom tänker på utan dem ser en som person och inte på att dem ska tjäna pengar.

Får se hur jag gör med det hela iallafall. Åkte vidare till röstånga för att gå på marknad men struntade i det när vi väl kom dit oh körde vidare till skäralid, vilket fint ställe . Dit kommer vi verkligen åka igen och då ska vi nog ta med lite picknick också :)
Hem och slängde ihop lite kyckling sallad och nu ligger vi alla tre i sängen, lilleman har somnat och vi ska väl snart bege os ut till soffan istället.

Alla fönster o dörrar är öppna men ändå är det skit varmt här inne, inte alls speciellt kul att ha kvälls sol i sovrummet..

Jag hoppas det är lika fint väder i morgon så vi kan va ute en massa då med :)


Mitt & ditt !!!

Blev aldrig något Sjöbo, tyckte det var kanske en aning för långt och sen tickar klockan bara på när det är kväll & lilleman har varit trött och gnällig så passa bättre att vi stannade hemma. Han ligger i sin säng och är på väg att somna som det ser ut som iaf, bara för att jag skriver såhär så blir han säkert pigg igen..

Ska slänga mig i en dusch så fort jag är säker på att han sover sen ska jag sätta denna ända i soffan och inte göra mer idag!

Andre kom hem och var ledsen för att någon hade stulit hans cykel på tågststionen. Tröttsamt när folk inte kan låta saker och ting va. Mitt under dagen har det ju också hänt så någon måste ju ha sett något eftersom där alltid är folk. Jaja inte mer man kan göra åt det än att slänga ut mer pengar på en ny!

Tack o hej !


Gapas efter mer

Dagen har rullat på bra tycker jag, fick ju en timmes vila i morse när lilleman sov.
Idag testade vi potatis och broccoli till lunch, slank ner det också och det gapas efter mer :) ett tag trodde jag faktiskt inte att det skulle gå så bra med smakisarna eftersom han inte verka så intresserad som jag trodde men det har verkligen ändrats och kul är det.

Spendera någon timme ute i Bjuv, lillfisen fick busa med mormor & jag fick fortsätta att gå igenom mina saker i förrådet & när dem skulle till tippen så åkte vi hem.

Snart är André också hemma och vi ska göra oss klara och åka till Sjöbo. Har väl egentligen ingen direkt ork till det men ibland får man allt offra sig !


Åhhh

Vilken natt, har typ inte sovit ett skit. Har varit så mycket rörelse utanför så jag har reagerat på varenda ljud. Har legat och tänkt så mycket på allt möjligt också, vissa saker som jag blev riktigt irriterad över och vissa saker som gör mig både ledsen och besviken. Tror klockan var strax innan tre som jag lyckades somna men ändå är jag inte så fruktansvärt trött som jag trodde jag skulle va.
Får väl se hur det blir under dagen.

Lilleman ska ha klädet på sig nu iallafall ! Ha en bra dag !


Världens lyckligaste

Världens lyckligaste över vårt fina köksbord och stolar, kommer bli så bra när det väl är på plats :) har vi lite att fixa med i helgen. Lördag ska vi även ta oss en tur ner i stan hade vi tänkt, hoppas på fint väder denna gång :)

Dock hade det inte gjort något om det regna så jag kunde få använda mina gummistövlar . Känns som att bara för att jag köpte det så blev det sommar. Skulle köpt det i november istället så kanske vi hade fått 20 grader och sol.

Det var en ledsen liten kille som blev hämta hos farmor och farfar, tårarna sprutade så vi kom väl alldeles lagom. Somnade gott i bilen på vägen hem, vår lilla tröttis och det blev rakt ner i sängen för hans del när vi kom hem. Så dumt när han brukar lägga sig för natten vid åtta och vi inte är hemma men han får ju också vänja sig vid att man kan somna borta också men bäst är det väl när mamma och pappa är vid hans sida, såklart . Det här med att lämna honom över natten lär nog dröja ett tag tror jag, jag vill ha han hemma och det vill nog han med så ser ingen anledning till att lämna iväg han än.

Ska snart hoppa ner i bingen jag med, en renbäddad säng. Finns det något bättre ???
I morgon åker vi ut till Bjuv och hälsar på hos mamma&jonny, ska gå igenom allt mitt lego hade jag tänkt mig, gäller att passa på när man har koll på var det finns :)
Så småningom ska det hit, hur ska allt få plats egentligen ?! Så mycket leksaker och ännu mer lär det bli men han förtjänar allt och lite till, min lille plutt :)



Snart drar vi

Det blev ingen promenad idag, tiden har bara flugit iväg idag vilket är skönt för i morgon är det fredag wiho :)

Städat och haft mig en massa, plockat ihop allt som ska med till lillemans farmor och farfar för där ska han va någon timme under tiden vi är iväg och tittar på bord och stolar. Handlar vi så är det lite svårt att få plats i bilen om han är med så blir lättast såhär tyvärr, hade gärna haft han med mig.

Nu är det bara jag själv som ska bli klar innan André kommer hem för sen sticker vi.
Hatar att behöva väcka lilleman när han väl har somnat men så får det bli om han inte skulle vakna innan såklart!


När man har något att se fram emot

Har man något att se fram emot är det lättare att vara pigg på morgonen och ännu lättare är det när man fått sova ordentligt :)
Dagen får gärna ticka på i vanlig ordning, funderar på en promenad i eftermiddag nu när det helt plötsligt går bra att ligga i vagnen men för säkerhetensskull så får nog bärselen följa med i så fall.

Igår när vi gick bort och handlade på kvällen så var lilleman så nära att somna i vagnen, jag körde på allt guppigt jag såg plus att vi tog en extra sväng över gräs och allt, jisses vad man blir trött i armarna av det haha. Han höll sig vaken ändå så när vi gick hem fick han sitta i babybjörnen och bärkassen fick åka vagn.
Lilleman skrämde mig när han satt där för helt plötsligt gav han ifrån sig ett jätte högt ljut och satt där och såg jätte glad ut haha var inte jag alls beredd på ;)

Jaja nu blev det en massa annat som inte skulle skrivas.
Ikväll ska vi åka och titta på nytt köksbord och stolar, hoppas hoppas det är lika fint som på bild :)

Trodde lilleman hade somnat, kika över i sängen och där ligger han med värsta leendet så ska ägna min tid till honom!

En bild med blixt och en utan, haha han spärrar upp sina små blå varje gång det blixtrar till:)


Min älskade plutt

Blev aldrig något städande, palla verkligen inte ta tag i det så får bli en annan dag.
Idag körde vi också på banangröt med Katrinplommon som slank ner galant, han hade nog kunnat äta en aning till men får väl ta det lite lugnt nu i början även om det känns som jag redan hade kunnat bytat ut ersättning mot mat på lunchen men kanske en anin tidigt ?!

Hur som helst så har vi lekt en massa i gymmet idag och leka flygplan tycker han är super kul och det är ju bra träning för mina armar om inget annat haha :) så kul att se han le så fort jag visar mig :) min älskade lilla plutt !

Han som inte har sovit på eftermiddagarna på länge har både igår och idag faktiskt sovit längre stunder och nu somna han precis i sin egen säng, brukar nästan alltid få ligga hos honom eftersom han inte kommer till ro riktigt, en trött gosse .

Har hittat ett köksbord och stolar jag vill ha så jag håller tummarna att det blir mitt eller vårt är det ju faktiskt ;)
Sjukt sugen på glass från Sofierokiosken åhh :(

Middag ska lagas nu iallafall så den är klar till André kommer hem!


Godnatt & Godmorgon

Idag är tanken att det ska städas en massa och tvätten ska tvättas så det blir tomt i tvättkorgen vilket det aldrig är men först ska jag ta några minuter i sängen o stänga mina ögon. Gick och la oss redan tjugo i tio igår kväll men låg och vände på mig otroligt länge innan jag väl somnade, kändes lite märkligt att gå och lägga sig när det fortfarande var ljust ute men min tanke var att jag skulle vara pigg nu så jag inte skulle sova.
Piggare än vanligt är jag men eftersom jag har en gubbe som har snarkat och haft sig typ hela natten så har det inte blivit någon ordentlig sömn så då får jag passa på nu!

Godnatt & Godmorgon


En heldag :)

Det blev en heldag hemma hos mamma & Jonny. De höll på att rensa ur förrådet så jag fick gå igenom alla mina leksaker som jag hade när jag var liten. Hittade lite som jag tog med mig hemma och resten som böcker och så får komma hit en annan gång :)

Framkallade massa kort häromdagen som kom idag, en låda full med 380 kort och dem flesta är på lilleman men så kul att ha i fotoalbum istället för på datan. Vissa kort ska iväg på lite olika håll dessutom :)

Dagen bara sprang iväg min tanke va att vi skulle åka hem i lagom tid så jag hann städa men det får nog bli i morgon istället helt enkelt. Mitt sug efter Ikea sitter kvar, suck ! Får se om gubben min är sugen på att dra dit någon dag.

Ska fortsätta diska av en massa leksaker innan våra kvällsrutiner för lilleman tar fart. Hejsvejs :)


Balkongmöbler

Äntligen blev det nya balkongmöbler, det var kanske tur att vi väntade eftersom det nu var rea och det gäller att vara snabb.
Åkte till jysk vid väla eftersom vi tänkte att där säkert är fler än vad dom har här vid ö&b. Har nog aldrig sett så mkt folk på jysk innan och visst hade de möblemanget men såklart var det någon som hade ringt och bokat det, visste inte ens att man kunde göra så.
Fick åka till andra som bara ligger några minuter hemifrån som självklart hade och snyggt som tusan blev det :)

Jag vill till Ikea punkt slut ;) handla en massa till hemmet men kanske jag borde vänta tills vi ska till Ullared men det kliar så i fingrarna...

Äh ska allt gå och lägga mig så kanske mitt shopping sug är borta i morgon. Godnatt !


Åt för glatta livet

Då var det ny vecka igen, har inte någonting planerat mer än Sjöbo marknad i slutet av veckan. Vi tar en dag i taget helt enkelt.

Lilleman fick banangröt till lunch som han åt med glatta livet, händerna åker in när inte skeden är där och kladdigt som tusan bli det men så roligt att se att han faktiskt verkar gilla det.
Vatten skulle han dricka till enligt BVC och vi tänkte att då går nog MAM flaskorna bra till det men icke, han ville knappt ha flaskan i munnen.
Vi kör ju med dr Brown till ersättningen så när vi var på barnenshus i helgen så köpte vi en ny lite mindre flaska som han kan ha till sitt vatten och vilken skillnad. Han drack och drack och ville till och med vara med och hålla i flaskan :)
De där flaskorna är guld värda så vi får väl se hur det går när det är dags för välling om det går bättre med MAM eller om vi håller oss till dr Brown.

Blev iallafall lite ersättning till honom efter gröten och lunch till mamma. Lilleman sover igen och jag placera mig precis i soffan.
Här ska jag sitta en stund innan jag tar tag i hemmet !


Hemmadag

Det har varit en riktig hemmadag idag, i förmiddags sov vi hela familjen det var ju ändå dåligt väder och vi alla tre var trötta så gäller att passa på helt enkelt.
Sen kom vi väl in i en liten svacka då vi ville göra något men visste inte vad, palla inte något köpcenter, inte hälsa på någon och vi tyckte inte vädret var det bästa för hembyggdsparken. Lilleman busa i sitt babygym och vi föräldrar var bara allmänt sega, kanske inte borde gått o lagt oss igen där på förmiddagen men men..
Efter mycket velande så höll vi oss hemma, har fixat en massa i klädkammaren och än så länge är vi nöjda. Sovrummet vill vi också ändra om i men vi vet inte riktigt hur & i lillemans rum står två malm byrå och den ena vill vi ha någon annanstans men det projektet får vi ta längre fram helt enkelt.

Vill åka till Ullared också, handla lite ny till hemmet så som gardiner, sängkläder och en massa annat trams som man egentligen inte behöver :) det får också komma längre fram.

Har letat mig galen efter lillemans keps, över allt tycker jag att jag har kollat men hittar inte den. När man äntligen fått en keps till honom så försvinner den, typiskt !
Ibland undrar jag om där är någon som äter upp sakerna som bara är borta sådär..

Lill killen har slocknat sidan om mig så jag ska ta och resa på mig och sätta mig i soffan istället!

Varför har den lille så svårt att komma till ro på eftermiddagen, han är super trött och när han slumrar till lite halvt så åker ögonen upp lika fort, har slutat att försöka i timmar utan han får komma upp igen men det resulterar också i att han nästan är övertrött när han väl ska sova för natten.
Nåja den lille somnar iallafall och än så länge är det inga större protester ! :)


Tröttis gosse

Dagen börjar gå mot sitt slut, lilleman somna för en stund sedan. Det var en trött liten gosse kan jag säga men han ville inte alls komma till ro men sen så gick det minsann.
Han ligger inne i min säng och emellanåt så kommer där ett tjut precis som han blir jätte ledsen så när vi väl går in så sover han som en stock, kan undra vad den lille drömmer om.

Idag har vi tagit det så lugnt som man bara kan, skönt det med faktiskt. Blev en runda till barnenshus och toys r us och lite handling på Coop bara.
Tiden har ändå bara susat fram och ja, nu är det kväll!

Planen är att åka till hembyggdsparken i Ängelholm i morgon, får se lite hur vädret är också. Är det för varmt så vill jag inte för lillemans skull så vi får se hur vi gör när vi vaknar.
Denna sommaren får bli lite sisådär med tanke på att han är så liten, skugga måste finnas och gärna inte allt för varmt!
Nästa år har vi mycket att se fram emot iallafall och inte minst vår resa till Mallorca :) men det är låååång tid tills det är nästa år & det är jag glad för så jag får mysa med min lille bebis ett tag till :)

Nepp ska ta och va social med min kära sambo sidan om mig. Trevlig helg !

Här var min lille snuffe inte stor, någon timme gammal bara ❤


Banangröt

Banangröt och Katrinplommon fick det bli idag. Gick ju mycket bättre än igår och han gapade snällt när skeden närmade sig :)
Det har varit super fint väder hela dagen och vad har vi gjort ?! Jo sovit typ hela dagen och lekt en massa i babygymmet som han numera verkar tycka är jätte kul då han får tag i leksakerna men blir lite arg för att de inte når munnen. Benen åker upp och han har till och med fått tag i sin fot men han var nog inte medveten om det då alla leksaker va över allt haha ;)

I morgon ska vi iallafall bege oss ut, känner mig lite kass när man inte tar sig ut när det är sol men men det kommer fler dagar.

Det räckte att plutten fick pyjamas på sig så somna han på två minuter i sin säng. Kan bero på att det bara blev en 20 minutare under eftermiddagen.

Skönt att det äntligen är helg iallafall !


Smakisar

Provade den första smakisen idag, majs & potatis. Den första lilla skeden gick bra men sen rynka han på hela huvudet oh ville inte alls, smakade själv på den innan han fick och tyckte den smaka blörk. Kanske han också tyckte eller så är det bara konsistensen som var väldigt konstig haha!
Vatten fick han också och det var inte heller någon höjdare. Han brukar ju inte sitta upp och äta och han titta på mig precis som "vad håller du på med mamma".

Nåja fick vanlig ersättning därefter och gosa ner sig i min famn och njöt utav den!

I morgon testar vi igen men nu behöver jag lite hjälp utav er!
Vad gav ni som första smakisar ? Och vad tyckte era barn om det ??
Hur mycket gav ni till att börja med & när började ni öka i mängd ?

Hade varit kul att få höra hur ni gjort/gör :)


Gyllene tider & 4 månader

Galet nöjd av gårdagens konsert med gyllene tider på Sofiero! Är såå glad för att vi faktiskt gick dit.

Kan väl säga att jag inte var så taggad under dagen dels för vädret inte var det bäst och dels för att jag inte ville lämna lilleman.
När vi kom till Sofiero så slutade kön vid Sofierokiosken så det var bara att ställa sig där i en timme. När jag smsa med mamma som också var där så fick jag ett svar "vi står i kö, nästan i Höganäs " så det fylldes på ganska snabbt men gick även snabbt att komma in tyckte jag.

Förbandet kunde varit bättre, Linnea Henriksson är ingen favorit, kändes mest som jag fick tinitus när hon stod där och gal ;)
Men helt klart värt väntan för när gyllene tider väl kom på scen så blev det ett jäkla drag och ännu bättre när vi hittade öl tältet där vi även såg perfekt :) två cider slank ner i denna kropp, dem första på väldigt väldigt länge men gott var det iaf :)

Allt hade gott jätte bra här hemma, lite skrik och gråt ett tag men sen somnade han och sov när vi kom hem. Kändes skönt att höra att det gick bra när vi ringde och ville hem :) den sista timmen fick jag extrem hem längtan och jag prata väl om lilleman stup i kvarten men det är ju min lille gulleplutt :)

Idag blir är det 4 månaders besiktning på honom på BVC, ska bli skoj att se vad han väger och hur lång han är. Vi ska även prata mat och smakportioner står redo för honom :) vi lär säkert prata en massa om gårdagen då vi träffades på Sofiero haha :)

Tänk att min plutt blir 4 månader idag, helt sjukt vad det går fort men kul är det att få se han utvecklas för var dag som går :)

Nu ska jag allt ta och göra mig klar, alt går extremt segt här hemma idag men men så är det ibland :)


Någon gång ska vara den första

Då var dagen kommen, ikväll ska vi till Sofiero med Sara och Richard och kolla på gyllene tider. Det ska bli skit kul och jag var överlycklig när vi fick biljetterna för längesedan.
Då hade vi redan bokat me Willes farmor och farfar att dom skulle sitta barnvakt till den lille i magen.

Jag måste säga att jag känner lite sådär inför ikväll, jag ser fram emot att få komma iväg och göra något bara jag och André men min lille plutt, åhh jag kommer sakna han så jäkla mycket och jag är inte alls sugen på att lämna honom.
Jag vet att det kommer gå bra även om han är väldigt mammig på kvällen när han ska sova men allt går så är det bara. :)
Jag kommer bara längta hem till honom men någon gång ska vara den första gången som han får ha barnvakt.

Det kommer vara jobbigt att gå hemifrån den saken är klar men vi ska ha en skit bra kväll ändå !

Vädret är väl inte det bästa just nu men man kan hoppas att det förändras till ikväll!

Lilleman ska hoppa i ett bad sen ska vi mysa hela dagen :)


Tjoho :)

Det blev en varm och solig dag tillslut :) lilleman har sovit en halv timme i morse sen har han bara tagit två små powernaps på kanske tio minuter max så kan sägs att det var en trött gosse som precis gick och la sig. Hoppas att han får sova i natt iallafall, kan tänka mig att han också tycker det är varmt och jobbigt för jag har själv svettats som en gris, puh !

Han har iallafall varit på det bästa humöret fast han inte velat sova så det gör mig inte så mkt.
Åkte ut till mamma & Jonny som har semester & hälsade på en sväng.
Svängde även förbi och hämtade mina älskade stövlar som jag självklart provade direkt när vi kom hem. Barfota och svettig i ett par gummistövlar är inte en bra kombination. André låg på golvet och drog allt han kunde och jag skratta så mycket så jag inte hade kraft att dra ut foten men tillslut så gick det såklart ;)

Denna svettiga dam ska in i en härlig dusch sen ska jag lägga mig i morgon är det Sofiero och gyllene tider som gäller :)


Sovmorgon

Vart är det fina vädret någonstans ?
Nåja då kan jag tvätta och städa utan att känna ångest för att vi inte är ute. Däremot så ska vi väl försöka komma ut lite, kanske ikväll igen det verkade vara bra med en kvällstur.
Vaknade kvart i 9 i morse, inte helt fel alls :) behöver verkligen sova känner jag så alla tillfällen som ges då passar man på näst in till iallafall.
Men bara för att det blev så här lång sovmorgon idag så behöver det inte alls bli så i morgon.

Ska helt klart testa att sätta kuddar bakom lilleman i vagnen och se om det blir bättre :) alla tips är bra och värt att prova :)

Min glade lillfis somna precis så jag ska ta och resa på mig ! Ha en ta dag alla ni där ute !


Nyfiken

Det blev snabba ryck hem till mormor i förmiddags som tur var hade lilleman hunnit vakna så var bara ner med han i bilstolen och in i bilen och gasa.
Mat & blöja fick vi ta där och mormor blev lika glad som alltid när vi kommer :)

Eftermiddagen gjorde vi inte ett skit, lilleman somnade och det gjorde jag också sen kom André hem och vi tog oss en promenad ner till sommarköket på Råå och käka glads och hem igen.

Plutten börjar vägra ligga i vagnen, där ser han ju ingenting så jag förstår han så vi tog med oss bärselen och han satt hur bra som helst i den både dit och hem och trött blev den lille också. Vagnen dög en stund men sen va det inte kul längre.
Mat och pyjamas på han när vi kom hem sen slockna han nästan direkt.

Vet inte riktigt hur vi ska lösa det med vagnen, han är alldeles för liten för att sitta i sittdelen redan nu och när man ska ut själv med honom blir det lite jobbigt när han bara skriker och jag kan inte bära på honom samtidigt som jag kör vagnen iallafall inte en längre stund.
Svårt det där, hur har ni gjort ?? Eller det kanske bara är vi som har det problemet ?!

Nu ska jag hoppa i säng, en ny dag i morgon. Inget planerat men något ska vi minsann hitta på :)


Det finns inget bättre

Det finns inget bättre än att vakna upp och se att det är fint väder och det är ännu bättre när man möts av ett leende av min plutt när man tittar på honom.
Han ville knappt själv öppna ögonen och gå upp men magen var hungrig så den fick bestämma. Nu sover han igen och jag ska ta tag i lite andra saker.

Idag blir det besök hos min mormor annars har vi inte mycket inbokat!


Fina presenter

I morse fick vi sova till halv 9 snacka om att det behövdes men jag hade behövt ännu fler timmar men eftersom vi fick besök på förmiddagen fick jag hålla mig vaken.
Christel och Uffe, vänner till André och hans familj var här för att titta på lilleman och hade även med sig kläder till honom både från dom och från mitt jobb, super fint alltihopa och perfekt att det är större storlekar :)

När dem gick åkte vi hem till Andres föräldrar så han kunde tvätta sin bil, bjöds även på korv med bröd. Vidare till mamma & Jonny och fick middag där. Cesarsallad och grillad kyckling suveränt gott :)

En dusch, mat till lilleman och sen natta honom och sedan mig själv så ser denna kvällen ut !


1 år :)

Vilken underbar dag det har varit!
Julia fyllde 1 år idag, tänk vad tiden har gått snabbt. Kommer ihåg det som igår när jag satt här hemma och funderade på om Sara och Richard möjligtvis befann sig på bb och mycket riktigt gjorde dom det och en liten flicka kom till världen. Den goaste och finaste lilla prinsessan.
Kom även att tänka på att när Julia kom till världen fick vi även reda på att vi väntade Wille :)

Vår present till Julia var mycket uppskattad och jag blev så varm i hjärtat av att se hur lyckliga dem blev när dem fick se vad det va! Ett rosa piano från jabadabado.

God frukost och tårta fick vi också. Stannade även där till nu och käka lite grillat! En helt perfekt dag men nu är jag verkligen slut i kropp och själ!

Lilleman strejkade med sovandet och kom till ro när vi placerade han i bilstolen. Han har ju inte sovit jätte bra under dagen så visste att problemet var att han va över trött, annars har han aldrig problem med att somna där i sin vagn.
Han vaknade igen på vägen hem, la han i sin säng och han somnade direkt så nu ska jag in i en snabb dusch och sen ska jag också stänga mina blå!

I morgon förmiddag får vi besök och eftermiddagen åker vi hem till mamma & Jonny och hälsar på ! Vad som händer där i mellan det vet man aldrig :)


Från rygg till mage

Jag vet förr så fort jag var hemma oavsett om det var morgon eller kväll så spelade jag musik, alltid !
Idag lyssnar jag aldrig förutom i bilen och då är det bara tråkig radio men idag hitta jag en gammal sommar skiva som jag satte igång när jag skulle mata lilleman och jisses vad jag ryckte med i musiken tror till och med lilleman undra vad jag syssla med när jag satt här och sjöng en massa. Plocka upp honom efter han ätit och dansa runt i vardagsrummet och det va en mycket nöjd son som följde med i svängarna haha :)

Mer musik i detta hem så är det bara :)

Fått dammsugat och skurat golv och på något sätt tycker lilleman att det är super kul varje gång jag tar fram dammsugaren, han skrattar och ler & gungar allt han kan i sin babysitter.

Nu ligger han vid min sida och sover & jag känner bara energin i kroppen som jag måste bli av med men vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu.

En fråga till er, när började era barn vända sig från rygg till mage och tvärt om?
Lägger jag lilleman på sidan så rullar han över till mage själv så gissar ju att det no inte dröjer allt för länge till.

Och en fråga till, sover era barn på kudde ?

Hoppas på att få några svar på detta iaf :)


Det känns i hela kroppen

Det känns i hela kroppen att vi gick och la oss en timme tidigare igår och lilleman har sovit bättre än på länge. Han väckte mig vid halv fyra då hade hans snutte hamnat i ansiktet på honom, lyfte över honom till mig och efter en massa prat så somnade han om till klockan sju.
Badade han igår kväll, brukar ju göra det på morgonen annars men jag tror det hjälpt honom att varva ner lite så kanske man ska ta och fortsätta med det.

Tvätten är igång som vanligt & jag har börjat städa lite, inget kul alls men måste ju göras. Torka av lite till sen dammsugaren fram och denna gång SKA det minsann bli att jag torkar golv också!

Känns i hela kroppen att det är fredag wiho :)


Första skrattet

Då börjar denna dagen också leda mot sitt slut, snart fredag och en dag närmre helg och jag får ha min stora älskling hemma i två dagar plus att vi äntligen ska på kalas till Julia på lördag!

Jag och lilleman har varit hos min mormor idag och hälsat på, hon skoja så mycket med han att han skrattade högt för första gången. Så glad jag blev att få höra det & jag kämpade för att få han till att skratta högt igen men det gick inte så bra men kanske om några dagar är kanske skrattet där :)

Plutten har somnat, innan 8 för engångs skull så vi får väl se ifall han sover för natten eller bara tar sig en powernap!

Ska iallafall göra mig klar för kvällen så förhoppningsvis så kommer vi i säng i tid ikväll vilket kan behövas ibland !


Äntligen är de på väg :)

Det blev en runda till stan med mina två grabbar. Först en runda på söderpunkten och sen en sväng på kullagatan.
Har letat efter återförsäljare för Hunter gummistövlar över allt och äntligen hittade jag ett ställe,tack vare lite hjälp av fröken Hagman och hennes mamma så är de nu beställda :)
(Jag får kalla Sara för fröken Hagman så ni vet vem jag pratar om då typ alla jag umgås med heter Sara ;) )

Fredde & Linda har precis varit här, käka lite mat och nu när Wille somnade så åkte dom hem!

En dusch och lite snack med min stora älskling innan sängen kallar !



Fast i sängen

Vår lille herre här hemma varierar med var han ska och vill sova. Ena stunden går det bra att ligga i sin egen säng och till och med att somna själv utan att jag ens behöver sitta där och nästa så går det inte alls utan han vill bara ha närhet. Då blir det att jag lägger mig med honom i min säng och sen blir jag fast där, jätte mysigt är det att bara få ligga där och mysa med honom men när han väl sover ordentligt så gäller det ju att gå upp och göra det där som inte hinns med annars men det är ju så lätt att somna haha :)
Nåja nu sussar han gott och jag sitter med en redbull framför Barnkanalen och väntar på att tvätten ska bli klar.

Så fort André har kommit hem så ska vi ner i stan och fixa lite saker :) hade även behövt gå ner till banken men deras öppettider är ju inte så värst bra kvällstid & eftersom det gäller Wille så måste vi båda gå ner. Ja ja vi hittar väl någon dag till det med !

Ska ta fram dammtrasan och torka av lite. Är det bara vårt hem som dammet flyger runt i ?
Sist jag städa så torka jag av över allt sen när jag var klar så såg man dammet på möblerna igen, trötta mig !


Usch & fy

En sak är säker, jag har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli någon morgon människa. Usch och fy för att gå upp klockan sex. Hallå lilleman, var tog vår sovmorgon till 8 vägen ?!

Jaja som tur är så vet jag att han somnar igen, för det mesta iaf så nu när jag ringt de samtal som jag skulle ska jag också stänga mina ögon en liten stund!
Allt det här andra som jag kanske borde göra får vänta, dagen är ju inte slut än!

Godnatt & godmorgon !


Var ska jag sova ??

Jag uppskattar verkligen de här besöken som jag får här hemma, någon att prata med om allt mellan himmel och jord och lite sällskap utöver det vanliga :)
Det blev aldrig att jag & Sara hittade på något utan vi blev fast här hemma & när hon åkte hem så blev de bara middag och sen försökte jag få lilleman att sova lite eftersom en halv timme inte riktigt räcker men han ville annat.
Busa lite med honom och nu sover han äntligen inför natten (hoppas jag) i min säng & det är inte som så att han ligger på ena sidan utav sängen, utan mitt i som ett kryss ungefär så frågan är var ska jag sova ??? ;)

Nä men lägga över han i sin egen lilla säng och sen ska jag bädda ner mig jag med!


Skrattar & ler

Idag gick vi upp klockan 6, så trött som jag var då har jag inte varit på länge. Vaknat några gånger i natt och stoppat i nappen. Han brukar spotta ut den när han sover riktigt hårt och sen brukar han vilja ha den igen någon gång under natten/morgonen men nu vakna jag först halv två, sen halv fyra, halv fem och upp klockan sex. Inte alls kul!

Lite frukost och sen bädda jag ner oss igen eftersom vi satt och gäspa i kapp. Härligt att få någon timme extra.

Sitter här och väntar på att Sara ska komma hit sen ska vi ta och hitta på något. Lilleman sover igen efter en massa bus och lek. Så underbart att han skrattar (dock inte med ljud än) & ler så fort man tittar på honom, det är precis som "där är min mamma " :) haha !

Nä om man skulle ta och resa på sig och göra lite nytta innan Fröken Hagman kommer !


Växa och gro

Lilleman ligger sidan om mig i sin säng och sover, igen! Var bara uppe i en timme typ i morse sen satt han och halv sov i son stol så vi gick in och la oss båda två. Skönt som tusan då jag knappt kunde hålla mina ögon öppna.
Sömn är ju bra för hans del så han växer och gror ;) men dock lite tråkigt för min del för jag vet inte riktigt vad jag ska göra, ta tag i lite tvätt som vanligt kanske ?!


RSS 2.0