Sista dagen

Sista dagen på detta året, förra året satt jag med en mage stor som ett hus och fira nyår ute i Bjuv hos Sara, Richard och Julia. Tänk så liten hon var då, kommer ihåg hon låg o sov i vagnen under tiden alla raketer åkte upp. Hoppas lilleman är lika duktig :) fast det hade varit kul om han hade fått se det så länge han inte blir rädd såklart.

Detta året firar vi på samma ställe, god mat, trevligt sällskap, Bingolotto och en massa mys. Perfekt nyår enligt mitt tycke! 

Känns verkligen som man har växt ifrån allt det här med att festa loss en massa, känns som det var ett par år sedan det var jätte kul. Självklart kan det var kul nu också men att supa sig full o sen knappt minnas något, njäää det skippar jag nog ;) 

För engångs skull så är jag klar i tid eller jag ska bara hitta något vettigt att ha på mig också men allt annat är klart, brukar va jag som springer här med eld i rumpan annars :) haha tur jag har en sambo som faktiskt också brukar göra det ibland!

Hade hoppats på att lillen skulle sova lite nu på eftermiddagen men icke, kanske somnar i bilen. Annars lär det var en trött kille ikväll. Aja han lär bli pigg när han får träffa sin kompis.
Ska ta och packa ner alla hans saker så det också är gjort och till er vill jag bara säga GOTT NYTT ÅR :)




Vänskap efter man fått barn !

I början på juni förra året fick vi reda på att vi vart gravida.
Många tankar som snurrade då och ett lyckorus som flög igenom hela kroppen. Trodde knappt att det var sant, äntligen skulle vi bli föräldrar. Ett stort ansvar stod framför oss och en massa planering började. Det dröjde någon vecka innan vi berättade för vår familj och för våra närmsta vänner berätta vi inte för ens i vecka 12. Varför undrar ni säkert?! Varför dröjde det så länge?! 
Jo för jag var så jäkla rädd att någonting skulle gå fel och även om det kanske hade varit lättare att dela detta med ens vänner ifall de hade vetat så valde vi eller jag att vänta och det här med att gå ut med det på socialamedier kändes bara så, ja jag vet inte hur jag ska säga det men det känns som det är en självklarhet att man ska berätta om sin graviditet, sin kärlek till sin partner osv. Osv, så jag kände att det inte var något som jag prioriterade i första hand MEN det var otroligt svårt att låta bli att nämna någonting här på bloggen.
Så när vi väl gick ut med det så var det en liten lättnad ändå för då kunde jag äntligen få skriva precis vad jag ville. 

Vi gick ut med det sent vilket också visade sig att inte alla hade hängt med på vad som skedde.
Detta visade sig ju den dagen lilleman tittade ut.
Helt plötsligt så skrev människor till mig på Facebook som jag dessutom inte har haft någon kontakt med på något sätt på flera år, att de ville att vi skulle ses så att de kunde få träffa den lille och sen önska de oss all lycka. Detta tackade jag för men att ses bara för att vi har fått barn vet jag inte om jag ska ta som positivt, om jag inte hade fått barn hade ju inte dessa människor hört av sig och velat träffa mig. Varför ska jag helt plötsligt från ingenstans börja prata med någon och träffa någon som nästan själv valt att sluta höra av sig. 
När jag sen dessutom väljer att inte svara på detta då jag inte ens visste hur jag skulle säga detta på ett snällt sätt då tar människorna bort en som "vän på Facebook", ja det visade ju hur mycket de verkligen brydde sig, hur mycket de verkligen ville ses och hur mycket de verkligen ville få tillbaka kontakten!
Köss mig någonstans!!

Jag vet vem jag har i mitt liv och vem jag inte har, jag vet vem som kommer att stå vid min sida resten av mitt liv oavsett om vi pratar en gång varje dag eller en gång varannan månad. Jag vet vilka som bryr sig på riktigt, vilka som ser mig, oss som familj. Jag vet vem jag kan lita på, vem jag kan dela mina hemligheter med och jag vet att de som finns i mitt liv idag kommer följa med i många år till!

Jag har fått nya bekanta genom bloggen, som jag inte ens känner. Som jag knappt har träffat men dessa människor känns ändå väldigt nära på något sätt. Vi kan prata om allt mellan himmel och jord, utan att döma kan vi dela våra erfarenheter, problem och upplevelser. Dessa människor kan göra min dag så mycket bättre bara genom att skriva ner några få ord. 
Jag är glad för att vi har fått den kontakten som vi har! 

Summan av kardemumman, jag har de jag behöver, inga falska "vänner" som bara vill träffas för en sak. Kanske har jag fel som tänker och tycker som jag gör men vi alla är olika & tur är väl det !


2013

I natt vaknade jag av att lilleman stod i fotänden av sin säng och snacka med Rocky som låg nedanför, rätt gulligt men kanske inte mitt i natten. Tog mer än tre timmar att få han att somna om, jag var så trött så tårarna spruta tillsist. Andre hjälpte så gott han kunde, stackaren fick inte sova mkt innan han skulle till jobb, till och med hunden verka lite sleten idag haha för det kan jag säga att jag är idag men ändå hyfsat pigg måste jag säga!

Blev en lång promenad med mamma & Jonny innan idag, Sarah kom o hämta sin lille hund och vi åkte till väla, käkade världens godaste kebabtallriked ris på tre spett & sen skulle vi gå i affärer, vi blev så mätta så vi strunta i det och åkte till svärföräldrarna istället. 

Lillfisen håller på att bli nattad, jag ska in i en dusch sen slänga mig på soffan!

Hoppas på en bättre natt så vi alla kan va utvilade till i morgon, någorlunda iallafall.

Kan inte riktigt förstå att det är nyår i morgon, det känns inte som att december är riktigt slut än. Det känns inte som att 2013 är riktigt slut än, kanske är min känsla så just för det har gått i raket fart hela året. Vår lille gosse  som nyss kom till oss har varit med i snart 10 månader, tänk att det inte är lång tid kvar tills han blir 1. 
Ibland skrämmer det mig att tiden verkligen går såhär snabbt, den får gärna sakta ner under nästa år så jag hinner med lite bättre. 
Tänk så mycket som kommer hända 2014, lillen ska börja på dagis, jag ska återgå till jobb ordentligt och en massa annat ska också göras. Detta året har varit det bästa, min älskade son kom till världen och visade mig vad kärlek var. Min otroligt fina sambo kan jag inte mes ord beskriva vad han betyder, så mycket tacksamhet jag känner för honom! 
Mina vänner som verkligen finns där, som förstår, som stöttar, som skrattar och som gråter med mig. Vad hade jag gjort utan er ?! 

Mot 2014 som jag tror kommer bli minst lika bra :) 




Sista dagen

Söndag och där med sista dagen på lång ledigheten för Andres skull, så trist! Man vänjer sig så snabbt att ha han hemma så nu ska jag o lilleman bara hitta tillbaka till våra rutiner.
Är i och för sig inte så lång vecka som kommer och den kommer inte va som vanligt, nyår sen ledig o sen ska lilleman till farmor o farfar så vi både kan jobba på fredag. Den dagen hoppas jag kommer gå snabbt!

Vi skulle till väla idag, vände lika snabbt som vi kom fram på parkeringen, åkte o handla mat istället. Mindre folk, testade det här nya stället M.A.T, samma som vilken affär som helst tyckte jag men nu har vi varit där iaf.

En film och sen ska vi allt gå o lägga oss i tid idag känner jag, i morgon är jag själv med både hund och barn. Puh! Får bli en sväng till mamma helt enkelt, lite lättare!

I morgon ska den lille lurviga åka hem, så tomt det kommer va här hemma och det tror jag lilleman också kommer tycka. Han är så förtjust i den lille vovven. Men det är väl samma här, man vänjer sig snabbt & förhoppningsvis så vänjer man sig snabbt nu nät han ska hem med så det inte blir allt för tomt.

Nä film var det ! Hej hej !




Duktig kille

Nyss kommit hem från jobb och slängt mig i soffan, fy så skönt att få vila kroppen lite innan jag ska lägga på o sova.
I morse fick jag sovmorgon vilket var riktigt skönt, eller ja. Var uppe vid halv 8 och gav lilleman mat och sen kröp vi ner igen, vakna efter en timme av att han drömmer en massa, fick verkligen hålla mig för skratt så gullig det lät :) han gick upp vid tio och jag halv 12 :) mm :)

Haft en bra kväll på jobb faktiskt, snabbt gick det minsann men det brukar det göra. I morgon är vi lediga allihopa så då får vi hitta på något kul :) 

Lilleman promenerade med sin gåvagn här hemma innan jag stack, lite vingligt gick det men han är såå duktig och jag blir så stolt när han kan gå själv. När han sitter på golvet så har han även börjat resa sig på alla fyra precis som att han ska upp och stå, så kul att se :)






Tanken var

Idag var tanken att vi bara skulle vara hemma men det blev en snabb sväng på söderpunkten och sen vidare till väla där jag bara skulle in på bellbox, tur det för fasiken vad mycket folk där var.

Hem och började ändra om i sovrummet och resten av hemmet, blev så bra så :) och äntligen blev vi av med vår stora malm byrå också! 

Lagat mat hela eftermiddagen, pulled pork blev det, sallad och pitabröd till. Blev gott men jag gillar inte barbeque smaken så var ingen jätte favorit för min del.

Nu är det tid för lilleman att hoppa i pyjamasen och få lite välling innan han ska sova. Jag blev lagom slut i huvudet men jag får vänta med att sova några timmar till.

I morgon är det jobb som gäller, hade hellre jobbat dag om jag fått välja men men.. Hoppas det är bättre väder då än vad det är nu iallafall!

Trevlig kväll!!




Ordnat upp här hemma !

I förmiddags så åkte vi och lämna hund och barn till farmor och farfar och under tiden så åkte vi till Ikea och köpte nytt vitrinskåp så nu kan ingen banka hur mycket han vill utan att man ska va rädd att det ska gå i sönder eller ramla ifall han skulle få för sig att resa sig mot det! 

Andre skiva ihop den och under tiden fixa jag i klädkammaren, äntligen har vi kommit fram till något bra där inne och där är till och med plats över och mina skor fick plats utan att behöva vara slängda i en hörna. Andre sa "du kan väl kasta några ??" HAHAHA aldrig i mitt liv, här kastar man minsann inga skor som går att använda !! 

Nu fick de ju plats ordentligt så behöver vi inte bekymra oss för det haha :)

Blev en sväng inom Jysk också och köpte rullgardin till lillemans rum så nu ska den bara upp & en nattlampa ska köpas, någon som har tips på någon bra ?? 
Räcker det att sätta en i vägguttaget eller borde man ha en som står sidan om?? 

Efter detta är rummet redo att sova i för min lille prins, usch så tomt det kommer bli.

Har lagt ut både våra vitrinskåp vi hade innan och en malm byrå så är någon intresserad så hojta till!



I morse så skulle jag in på lillemans rum och hämta kläder till honom och han kröp glatt efter och satte sig och lekte meddetsamma, härligt att se & sur blev han när jag tog med han in i badrummet min lille skrutt.

Nu ska jag glo film, hej på er !!

Julen & en massa bilder

Vilken bra jul det har varit, är så nöjd med allt vi har fått och det är så kul att få se vad alla har hittat på till lilleman. Nu har han hela rummet fyllt med en massa nya leksaker och han leker ju gärna med allt samtidigt haha :) 
Underbart är det att se honom krypa in på sitt rum och sätta sig och leka, känns som han har förstått att där inne är det bara hans :)

Lilleman har verkligen varit duktig dessa dagar trots att det inte blivit mycket sömn på dagen och han har kommit senare i säng på kvällen. Känns som vi alla behöver någon dag på oss att vila upp oss, jag känner mig verkligen helt slut! 

I morgon när Ikea öppnar ska vi dit och handla, lilleman & Rocky får åka till svärmor o svärfar under tiden. Gissar att där kommer va smockat med folk men det får man väl stå ut med.
Mer än så har vi inte planerat & jag tror inte att vi planerar in mycket mer i heller, bara va hemma & ta det lugnt tillsammans, underbart :)

Några av lillemans julklappar kommer här.

Stapellådor från jabadabado från farbror  och faster, älskar dessa !! :)


En av alla böcker, älskar att han får böcker & denna är ju lite extra rolig :) 





 En massa nya kläder av mormor/morfar, farmor/farfar & gammelmormor & gammelmorfar.


Brio familjen :) älskar brios leksaker!


Lillemans första film, detta var även den första filmen som jag fick av min morfar.

Han fick även, puzzel, mössa, lego duplo, fler böcker, en bil, en klocka, mer kläder, en smurf och en massa leksaker till.


Lilleman fick träffa tomten, lite halvt iallafall. Nästa år kommer den riktiga :)

Och här kommer ett gäng bilder till :)









Lillemans första julfirande

Vårt första julfirande är över för detta året och det har varit en mycket bra dag med många fina paket både till oss och framför allt till lilleman. 
Det blev heller inte allt för sent för oss, lilleman var jätte trött och även om han hade kunnat sova i sin säng hos mamma så valde vi att åka hem. Jag är också helt slut och det är en ny dag i morgon med mer julfirande. Andre gick precis ut med Rocky och så fort dem kommer tillbaka så ska jag krypa ner under täcket.
De senaste dagarna har jag varit så enormt trött på morgonen, knappt så jag får upp ögonen även om vi har gått upp strax efter 7. 
Jag skyller på vädret, mörkt och tråkigt dygnet runt! 

God jul till er alla :)






Första julen

I morgon ska vi fira vår första julafton hemma hos min familj. Detta året skippar vi faktiskt julmaten och kör på oxfilé istället, detta är jag faktiskt väldigt glad över. Julmat är gott till en viss del men det är lätt att det blir för mycket. För min del så räcker det att äta det en dag.
Har förberett lite inför i morgon, kläderna och paketen är framtagna och i morgon får skötväskan packad helt enkelt, en del som ska med ändå ! 

Hade jag haft ett hus så hade jag haft julafton hemma med allihopa. Både min och Andres familj. Så mysigt det hade varit men det får komma längre fram i tiden :) 

Lill fisen somnade nyss och jag ska mysa ner mig i soffan och titta på solsidan! 



Mina killar

Söndag, känns inte alls som det men det bästa är ju att veta att vi är lediga hela familjen i en vecka. En vecka tillsammans, underbart ! 
Uppskattar verkligen ledigheten på ett helt annat sätt numera, det är underbart att få tillbringa sin tid med hela familjen. Andre tycker ju att det är extra roligt eftersom han får se lilleman mycket mer än vad han gör när han jobbar. Bara dessa fredagar han har varit pappaledig så har han sett så mycket som lilleman har lärt sig och jag tycker det är super kul att han har möjlighet att vara delaktig på detta sätt! Mina fina killar !

Jag ska strax ta och göra mig klar så vi kommer iväg till Andres farmor, just nu ligger mina tre killar o vilar och jag var inte långt efter att krypa ner jag med haha :) dock har jag fått lite sovmorgon eftersom lilleman vakna vid halv åtta så ville han inte sova mer men det ville mamma haha :) 

Ah nä men ha en trevlig dag så hörs vi !!





Bra kväll

Vilken bra kväll det har varit.
Sara, Richard och lilla Julia kom hit vid sex tiden, barnen de lekte en massa och fick bytt julklappar. Lilleman fick en jätte fin tröja och ett bi från brio som han verka tycka jätte mycket om. 

Sarah kom förbi med Rocky strax efter de andra hade kommit så det blev fullt hus kändes det som ett tag haha :) men det är bara kul. I morgon åker de till Teneriffa och jag är en aning avundsjuk :) 

Lill fisen sover sen en timme tillbaka, Andre är ute med voven och jag ska bädda ner mig så fort dem kommer tillbaka. Känner mig helt slut, har hunnit med mycket idag ändå!

Nya tag i morgon och en del som står på schemat :) natti!



Lördag

Allt blir så fel när man sover lite längre, normalt när vi går upp kanske vid halv sju på morgonen så brukar det endast va mat och ny blöja sen kryper vi ner en stund till. Brukar sova till typ 9- 9.30 ungefär sen går vi upp och äter frukost och gör oss klara för dagen men i morse så hade lilleman andra planer, han låg mest och snacka en massa i morse och när jag tänkte "äh vi får väl gå upp igen" la han sig till rätta och somna lika snabbt & jag var inte långt efter kan jag säga :) 
Vaknade vid tio och låg och myste i sängen en bra stund, upp strax innan elva och när lilleman fick middag åt vi frukost. Så kan det bli ibland :) 

Vi har varit iväg så Andre kunde fixa bilen och jag och lilleman hjälpte farmor och farfar att klä granen. Kom hem för en stund sen och lilleman och pappa gick och vila och jag har städat. Väntar bara på att de ska vakna så jag kan dammsuga innan våra gäster kommer.

Hungrig börjar jag också bli, knappt haft en tanke på att ta fram någon middag så vad blir det ?? Tacos kanske, det äter vi ju aldrig ;) haha

Nu är de minsann vakna här hemma, ha en bra lördag kväll !!





Tropikariet

Klockan är strax efter åtta och jag hade lätt kunnat bäddat ner mig och sovit men det får vänta, först ska jag va lite social med min kära sambo :)

Jobbade till elva, åkte ner i stan, åkte och handlade sen kom jag äntligen hem till min familj. 
Åt lite lunch och sen sov jag och lilleman en timme.
Vart en sväng till djuraffären och köpte julklapp till både katt & hund. Lilleman fick titta på kaniner och fåglar, tror bestämt att vi får ta oss till tropikariet snart. Han skiner upp som en sol så fort han ser djuren samtidigt som han ser så fundersam ut. Inte konstigt om man inte vet vad det är men vi har ju tittat i hans böcker här hemma och är det något djur han kan så är det katt. Spelar ingen roll om han ser en katt i en bok eller om jag kryper runt och mjauar och helt lyrisk blir han så fort vi kommer hem till mamma och han får se katten. Det är helt underbart att se att han blir så glad.
Tror att även om han kanske inte förstår så mycket om just tropikariet så hade det nog ändå varit en kul sak för honom.
Det hade ju varit perfekt om vi åkt dit nu när vi båda är lediga ett tag fram över men när det är jullov så kanske det inte är den bästa idéen. Tror vi gör bäst i att vänta!

Är det någon som varit på tropikariet eller liknande med barn ? Vilken ålder va de i och vad tyckte de ??


Baksmällan rullar på vår tv, jag ska surfa runt lite till sen ska jag sätta mig tillrätta och bara koppla av ! 




Tiden

Idag tog jag och lilleman oss till den här choklad fabriken som har öppet till och med i morgon. Det var inte vad jag trodde det skulle vara men tog en låda Mozart kulor och en tomte så fick det räcka :)

Snart ska jag inta sängen, i morgonbitti är det jobb som gäller men dock bara halva dagen vilket faktiskt är rätt skönt ibland iallafall. Har lite ärenden att fixa efteråt och så fort jag är klar så ska jag hem till mina killar och mysa med dem. 

Det slog mig precis att det är julafton om fyra dagar, för oss är det de iallafall. Börjar ju fira med min familj på måndag redan, åh vad jag längtar men samtidigt kan jag inte förstå att det redan är jul. Så snabbt allting gick. Hela detta året har gått så himla snabbt, jag har knappt hunnit blinka så har månaden varit slut. Det här med julkänsla, den finns här men den är inte stor men förhoppningsvis så blir det bättre både måndag & tisdag. Lillemans första jul, helt otroligt :) mitt hjärta tar ett extra skutt så fort jag tänker på det :) haha.

I helgen har vi en del planerat vilket kommer göra att dagarna går ännu fortare. På lördag får vi besök av Sara, Richard och Julia, ser verkligen fram emot det då det var ett tag sen sist. Under dagen kommer även vår lurviga lilla vän och hälsar på, här ska han va i en vecka under tiden hans familj gottar sig med sol och bad :) & på söndag då ska vi till Andres farmor och hälsa på & lämna hennes julklapp :) 
Kul att ha en massa skojigheter att se fram emot :)

Nu ska jag ta och göra mig klar för kvällen och gå och lägga mig, godnatt :)


Från bra till dåligt

Våra kvällar ser ungefär likadana ut varje vardag kväll, jag brukar va slut efter dagen och Andre brukar var slut efter att ha jobbat. Vi brukar slänga oss på soffan och bara surfa runt på telefonerna och glo tv samtidigt, ibland pratar vi knappt med varandra men det är de dagar då vi båda är rätt slut. Detta är för min del så otroligt skönt, detta är mitt sett att varva ner & kunna gå igenom dagen i mina tankar i lugn & ro. Jag har alltid varit sån person som tänker en massa, ibland för mycket, på kvällarna när jag har gått och lagt mig. Ibland när det går lite för långt så kan jag komma in på såna tankar som gör mig arg, irriterad eller ledsen & det är då jag vänder och vrider på mig halva natten och knappt kan sova, riktigt jobbigt ibland. Det känns som man behöver en stund för sig själv varje kväll att bara få ta det lugnt, ibland bolla tankar med gubben sidan om mig och ibland bara få sitta och grubbla för sig själv! 

Det jag skulle komma fram till var, att när vi sitter här på kvällarna framför tvn så vill man ju gärna att det ska visas någonting som är bra men ärligt talat så är tv utbudet enormt tråkigt, känns som det är mest människor som söker kärlek eller någon repris av en serie som man redan har sett. Vissa dagar är det mer roliga saker att se på men det är inte ofta, allra minst på helgen. Det är ju då man är ledig, då man kan sitta uppe längre just för att man inte ska upp tidigt dagen efter men är där någon bra film då??!! NEJ!! 

Tänker tillbaka när man var yngre och det var en himla massa att följa, iallafall för min del. Skilda världar, rederiet, tre kronor & på fredags kvällarna var det antingen fångarna på fortet, sikta mot stjärnorna eller något annat program som man inte hade sett 10 år i rad för att producenterna eller vem det nu är inte kan komma fram till några nya idéer. Då var tv bra, något man såg fram emot men idag, nej då är det näst intill mest skit ! 

Håller ni med ?? 

Segt

Idag va planen att vi skulle ta och göra något men jag var så trött i morse efter att haft en liten som bökat runt i min säng halva natten. Fler tänder som är på gång & jag tycker så synd om honom eftersom det antagligen gör ont. Pillar i munnen hela tiden, lite små grinig i mellanåt och nätterna är oroliga. Puh! Stackaren !
Blev en hemmadag idag också men inte helt fel det faktiskt. Har egentligen ingen större lust att göra något, energin som fanns här häromdagen försvann visst men får väl hoppas den hittar tillbaka igen :)

Fick fixat våra sista julklappar ikväll iallafall , så skönt ! Känns som man för en gångs skull är klar i tid men det är ju julafton om mindre än en vecka. Lillemans första jul, åh vad jag längtar :) 

Trodde det skulle vara greys på tv ikväll men icke istället är det bara mög och jag funderar på om jag skulle gå o göra kudden sällskap istället, kan ju vara rätt skönt :)

1 dag kvar för Pappan i huset att jobba sen är han lång ledig, hoppas morgon dagen går snabbt !! 

Hörs !




Den fick det bli

Vad har vi gjort idag då??
Jo inte ett skit, varit hemma hela dagen. Lekt, sovit, tvättat och ätit ungefär så har dagen sett ut och jag måste säga att det har varit jäkligt skönt! 
I morgon får vi nog ta och göra något annars lär jag ha myror i brallan :) vet dock inte vad men det får lösa sig i morgon helt enkelt. 

Gav det ett nytt försök att ta en fin bild på lilleman nu när Andre också var hemma och kunde skoja med han så jag fick en bild men ja, han vill bara krypa iväg eller så hoppar han så mycket så bilden blir suddig, puh! Stor eloge till er som är barnfotograf. :)

Denna bilden blev iallafall bra tyckte vi så den får det bli som vi framkallar :) vad tycker ni??



Julgran

Vår morgon började klockan 7 och efter lite mat somna vi om till halv 10, underbart men eftersom jag skulle iväg halv tolv och klippa till frisyren lite till och lilleman skulle till farmor under tiden så fick vi minsann snabba oss med att göra oss klara men visst han vi i tid.
Lilleman fick gå på promenad till ankorna med farmor och jag klippte mig snabbt som attans och sen åkte jag ut till väla för att köpa ett par byxor till lillen, snabbt och enkelt gjort

Andre körde och köpte en julgran så nu har den äntligen kommit upp, fick bli en i plast. Dock inget glitter så det får vi minsann skaffa, tror det gamla hängde kvar i granen vi kastade ut från balkongen för förra julen haha ;) grannarna där måste tro det är något fel, först när vi bodde där kom en gran flygande och nu när Andres bror och flickvän bor där så har även de kastat ut den via balkongen haha.. Lättare att göra så och sen dra den till sovrummet än att man ska dra den ner för alla trappor.
Iallafall, är nöjd med hur det blev fast det är plast :)

Under tiden Andre var iväg så skulle jag ta en bild på lilleman men det gick inte som jag ville haha ungefär såhär såg det ut..

En lyckad men ville ha han att skratta lite och det gick såhär



Hejdå mamma nu drar jag !! 

Provade i vardagsrummet också men gick inte mycket bättre, såå nyfiken på allt runt omkring sig :)
Kläderna åkte av innan han hade dreglat ner de alldeles för mycket ;)
Bättre lycka en annan dag kanske.

Märks det gått i ett idag, så trött i ryggen puh! Ska bara ligga här och inte göra någonting, kan hoppas det är lite bättre väder i morgon så jag och lilleman kan ta oss en promenad. Skulle tydligen finnas någon choklad fabrik här i närheten som hade utförsäljning nu bara innan jul så funderar på att gå och se var det är någonstans. Så hoppas på uppehåll i morgon !

Här får ni såklart se vår gran också :)


Tack och hej ! :)

Vaken

Det är verkligen inte ofta som vi sitter uppe långt efter klockan tio på kvällen, anledningen?!
Jo för att lilleman sovit så oroligt så man verkligen har behövt sin sömn så nu när vi faktiskt har fastnat i Johan Falk filmen så hoppas jag innerligt att plutten sover lika bra som han gjort de senaste nätterna så mina ögon inte behöver hänga till golvet i morgonbitti bara för att jag sitter uppe såhär länge :) vi får väl se hur dagen blir ! :)


Det sista

Vi skulle fixa de sista julklapparna idag var ju tanken men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss så får försöka fixa det i veckan istället. En del är iallafall klar bara den sista kvar så håller verkligen tummarna att det nu blir som vi vill. Kan tyvärr inte skriva vad det är eftersom jag inte vet vem som läser :)

Va en sväng ute på center syd också, hittade två ljusstakar som fick följa med hem, som om man inte har tillräckligt haha :)

Såhär ser dessa ut iallafall, fina va ?? :)

Köpte även lite fin kläder till lilleman som han kan ha på jul och nyår, får dock ta mig en sväng på väla och se ifall jag hittar ett par jeans till skjortan som kanske passar bättre än dessa byxor.




Visst kan man använda dessa byxor även till vardags men jag tycker om att klä han i mer mjukis byxor, det ska va bekvämt och mjukt tycket jag, iallafall när han är såhär liten :)

Kan säga att jag var så trött i hela mig när vi kom hem, trött på alla människor över allt. Ingen höjdare att va ute i affärer såhär innan jul men vad ska man göra när man måste ?! 

Fick lite middag i magen, tog ett bad med lilleman och nu sover han och jag ska göra det jag brukar, slänga mig rak lång på soffan och glo tv! 

Hoppas ni haft en trevlig helg ! :)



Flitig

Flitiga Helena är i farten, städat hela lägenheten förutom vårt sovrum då eftersom lilleman ligger och sover så det kan jag ta i morgon, snabbt och enkelt. Dammsugningen och torka golv får också vänta till i morgon såklart men känns skönt man kommit en bit på vägen.
Just det här med städning, känns som jag inte hinner med det riktigt om dagarna. Kanske blir det lättare nu när lilleman kan följa efter mig om han hellre vill det än att sitta och leka, om inget annat får det ju göras på kvällstid eller på helgen! 

I morgon ska vi ut på väla och Ikea en snabb sväng är tanken, fixa sista julklapparna till familjen sen är vi klara med det, känns super! Förra året var jag ute på väla någon dag innan julafton för att handla till Andre, jisses med folk men det var tur jag visste vad jag skulle ha för inte kul att trängas och speciellt inte när man hade en stooor mage också :)

Kan inte riktigt förstå att det inte alls är långt kvar till julafton, kommer bli så mysigt. Lillemans första jul, kameran lär va framme stup i ett haha :) 
Helt sjukt så mycket bilder jag har på den lille men det är ju omöjligt att låta bli och det är fina minnen som följer med resten av livet. Hoppas man är lika flitig med fotograferandet när det gäller barn nummer två.

Ska sitta ner i fem minuter till sen ska jag allt hoppa i säng, undra om vi får sova till 8 i morgonbitti också ?! :)




Nu kan han minsann krypa också, duktig kille :) #boy


Julpyssel & det här med gran..

Idag har vi varit hemma hos svärföräldrarna och haft lite jul pyssel med pepparkakor och pepparkakshus. Andre satte ihop vårt och jag dekorera, var ju faktiskt himla roligt och jag satt där och pyssla när alla andra va klara :) blev rätt nöjd med tanke på jag inte brukar göra sånt här.

Såhär ser huset ut 

Jag gjorde även en julgris' och en gumma 



Mycket färg om inget annat :)
Andre dekorera en gubbe och såhär ser den ut hahahaha :)

Pattar till ögon, kan undra vad han tänkte på ;) haha!

Haft en mycket bra eftermiddag, nyss hemkomna och börjat fixa lite här hemma. I morgon ska vi köpa gran men frågan är, plast eller riktigt?
Vi båda vill ha riktigt, mycket finare och mysigare men frågan är om det verkligen är så bra nu när lilleman kryper, lär ju va barr över allt och jag vill inte han ska sticka sig. Har vi plast så gör det ju inte så mkt om han skulle få för sig att smaka på den..
Ni med barn, hur ska ni göra ?? Riktigt eller plast ??



Sommarkänsla

Gyllene tider på 4an, snacka om att jag längtar till sommaren något så enormt mycket.
Jag kan ju säga som så att jag är såå glad för att vi faktiskt var på deras konsert på Sofiero.
Minns sist, alltså för många år sedan när de hade en massa spelningar och mamma frågade mig om jag ville gå, ingen jag umgicks med verken ville eller hade pengar så jag sa nej. Jag kunde såklart gått med mamma & Jonny men hur kul var det då.. Men som jag ångrade mig efteråt så ja, glad att det blev av denna gången iallafall och skulle de göra fler spelningar så ska jag minsann dit, denna gången med picknick och vin, sommarkänsla eller vadå ?! :)
Mm så härligt.
Ibland är det bra att drömma sig bort & längta lite :)

Såå stolt :)

Första dagen idag som jag skulle jobba själv och det gick faktiskt super bra och så kul det var :)
Sitter här med världens ångest dagen innan men ändå så tycker jag det är så himla kul när jag väl kommer dit, konstigt att man kan känna så men hade det inte varit för min lille plutt hade det nog sett annorlunda ut.

När jag kom hem från jobb så åkte vi till jabadabado utförsäljningen, fynda både ett bord, en stol, en pall, en spis och ert bokstöd för hela 330 kronor, svin billigt :) älskar att det kommit in lite färg på hans rum. Dock tror jag det kanske räcker med jabadabado saker nu, vi får se :)

Vad har vi mer gjort? Handlat, lagat mat, ätit mat, duschat, lekt och krypt :)
Vår lille kille kan krypa och jag är så stolt över honom.
Igår började han ta sig fram lite smått men idag, vilken förändring. Nu går det med bara farten när han väl fått syn på någon han vill till, så kul att se :)
Tänk att det bara gick på en dag, tänk så mycket han lär sig för varje dag som går. Vår lille plutt är faktiskt ganska så stor nu :) 

Lillen har precis somnat efter många om och men och jag ska slänga mig rakt lång på soffan med en påse chips och vila min kropp, jisses vad jag är trött i fötterna och ryggen ska vi inte ens prata om. Nåja det går väl över, det kunde varit värre :)

Godkväll ! 






Det bästa av den bästa !

Begav mig till Petra i morse för att fixa frillan och åter igen är jag så nöjd och dessutom servicen är nog den bästa som jag varit med om, att kunna boka en tid via Facebook är nog inte speciellt vanligt vad jag vet iaf men är glad för att hon både förstår och löser det :)
Kan även denna gång rekommendera er alla att gå till Petra på Petras hårstudio här i Helsingborg :)

Precis kommit hem från kalas, lilleman är mattas en aning senare än vad vi brukar men så får det bli ibland.
Jag ska slänga ögonen på tvn och titta på greys. Trevlig kväll !






Tisdag

Gjorde oss klara i förmiddags och åkte ut en snabb sväng på väla, var hemma igen efter en timme vilket var rätt skönt , jag skulle ju bara in i ett par butiker och visste vad jag skulle ha men när jag väl gick där så kände jag att jag hade velat fortsätta men ingen mat med till lilleman så jag och han får ta en sväng där en annan dag. Var där vis elva och redan då tyckte jag det var jätte mycket folk på en vardag liksom men känns som det kommer va så nu fram till jul iallafall. Det är väl konstigt, jag gillar inte alls att gå på väla själv vill ju gärna ha någon med mig, förutom min lille påg då såklart men faktiskt var det riktigt skönt att gå där för sig själv och kunna titta på det man själv vill. 

Andre sitter och försöker natta lilleman, jag har redan suttit där i typ 45 minuter. Suck! Aldrig varit några problem med att lägga han innan men nu, bara stoj och lek. Provade att lämna honom själv men han börja stor gråta lika snabbt. Det vänder väl förhoppningsvis snart och om det nu är tänderna som gör att han är orolig på natten framförallt så är jag inte ett dugg förvånad, två tänder är ju framme och fyra är på väg så jag förstår om det inte gör ont och kliar en massa. Provade med lite alvedon men det är ju inget jag vill stoppa i honom bara sådär. Ja ja vi hittar väl någon lösning på allt detta så småningom .

I morgon ska jag till frisören & lilleman ska till farmor. Redan på morgonen ska vi iväg så får ta och hålla mig vaken i morgonbitti haha :) 
Bästa Petra ska få trolla med mitt hår :)

Det var väl det, hej hej !




Snabbt

Något säger mig att dessa dagar fram till jul kommer gå så himla snabbt, så snabbt så man knappt hinner blinka och wops så sitter man här och firar in det nya året.

Känns märkligt att denna dagen redan är slut, först gick det en aning segt men sen hände det något o tiden bara försvann. Var iväg en liten sväng efter middagen o hämta ett paket osv. Och jag älskar när det kommer en bra låt och man kan skruva upp volymen och bara njuta och sjunga med så högt man bara kan helt för sig själv, det är egentid för mig spelar ingen roll om det är 30 minuter eller 5 minuter, det lilla räcker gott o väl. :)

Lillen han tvär decka efter bad och mat, trodde verkligen det skulle bli som igår. En massa ståhej men nejdå han sussar så skönt :)

Jag ska faktiskt ta fram min chips påse och unna mig lite gott bara för att det är måndag haha :)
Har varit lite tomt här hemma eftersom Andre gick tillbaka till jobb idag, man vänjer sig snabbt. Bara tre dagar kvar så är han ledig igen fast jag ska jobba men iaf. 

Funderar på om jag o lilleman ska bege oss till väla i morgon och fixa lite ärenden. Vi får se vad jag hinner med helt enkelt :)

Trevlig kväll ! 




Nu får det räcka !

Visst mådde jag bättre idag efter lite sömn, skönt det iallafall!
Har nyss kommit hem från Bjuv, såå mycket snö de har riktigt mysigt, jag vill också ha så mycket :) 
Spenderat halva eftermiddagen/kvällen på akuten, snart känner man ju alla på sjukhuset efter alla dessa besök men nu får det ju faktiskt räcka för ett tag tycker jag!
Från att inte ha gjort ve sig eller ens brytt sig om att ta på sig något annat än sovkläder nu på några dagar så var det bara att resa sig ur sängen och göra sig klar under tiden Andre åkte o hämta mamma.
Halv snurrig i knoppen fortfarande så åkte vi iallafall iväg.
Jonny den stackaren hade halkat och slagit i huvudet ordentligt så det blev några timmar där för hela familjen men det gick rätt snabbt ändå och jag är så glad att lilleman anpassar sig så bra efter var vi är. Så länge det är folk runt han som han känner verkar han inte bry sig så mycket.
Körde mamma & Jonny hem iallafall och har nu landat i soffan.
Måste säga att jag faktiskt har blivit både piggare och känner mig inte ett dugg sjuk längre, kunde till o med få ner lite mat så kanske gjorde det mig gott att komma ut lite.

Får se ifall jag är lika pigg i morgon när det är jul på fredriksdal. Någon mer som ska dit ??




Skräp!

Vaknade i morse och kände mig frisk, en aning trött fortfarande men inte så konstigt. Var till och med sugen på mat, speciellt cheeseburgare och det fick jag.. Urk!! Ångra mig i samma sekund för fy vad jag mått illa sen dess, äckligt var det också. Sorry McDonalds men er mat är verkligen skräp nu för tiden !!


Vilat & vilat & vilat men illamåendet har suttit kvar & jag känner mig dålig igen! Hoppas sömnen i natt gör att allt försvinner för nu vill jag bli frisk och kunna leka med min son utan att tappa orken på två röda.
Kan säga att det har verkligen blivit fart i den lille, han klättrar och slänger sig i soffan och rullar runt och har sig. 
När han hade vilat i eftermiddag och Andre kom in till han så satt han upp i min säng, inte alls bra med tanke på att han skuttar runt så mkt och hade kunnat ramlat ner så snabbt men duktig är han som faktiskt kan sätta sig nu :) han har kunnat innan också men då oftast när han legat på skötbordet eller golvet men nu börjar han bli riktigt stark :)

Krypa det vill sig inte riktigt men ett steg fram tog han sen åkte han ner på mage, han vill så gärna men vet inte hur han ska reda ut det med benen men övning ger färdighet :)







Ensamt

Äntligen börjar jag må bättre, febern har kommit o gått hela tiden. Från att frysa till att svettas på bara en timme, nä det är fan hemskt o va sjuk!
Andre är och jobbar idag och lilleman fick åka till mormor i morse så det känns en aning ensamt här hemma kan jag säga men samtidigt är det skönt så jag kan vila ordentligt.
Vaknade vid tolv och mådde faktiskt bättre, fick bli en dusch och en skorpa mycket mer än så går inte ner just nu. Känner mig helt slut efter detta bara så bäddade ner mig igen. Får bli någon timme till på kudden, perfekt väder om inget annat att sova i ! :)




Fy fasiken!

Maginfluensa eller dålig mat?!
Det kan man fråga sig men en sak är säker att det var längesedan jag mådde såhär dåligt. Jag har inte varit sjuk på nästan ett år och nio månader och magsjuk var nog tio år sedan sist. Fy fasiken kvällen och natten till idag var inte kul, låg här med täcke, filt, strumpor, byxor och tjocktröja och frös ändå och när jag vakna i natt och kände mig utvilad och tänkte "skönt alla har fått sova" så var klockan bara 01.

Tur det bara är jag som blivit drabbad ovh tur att lilleman har en bra pappa som stannar hemma och tar hand om honom. Gör lite ont i hjärtat när lilleman bara sitter o säger "ma, maaa, maaammmaa" och jag inte orkar ta hand om honom :/ 
Sovit mig igenom större delen av dagen, febern går upp och ner men jag hoppas verkligen att det är över till i morgon! 

Hoppas ni andra har en bättre dag !

Lagom seg i skallen

Natten till igår var inte alls rolig, lilleman han vaknade vid ett tiden och ville över till mig men jag gjorde allt jag kunde för att han skulle somna om i sin egen säng och efter två timmar när till och med Andre hade vaknat o försökt så gav jag upp och lyfte över honom till mig och vad händer, han somnar på två sekunder. Jag han inte ens lägga mig ner själv, snacka om att jag ångra mig att jag inte gjorde så från början men samtidigt så måste han ju lära sig att man sover i egen säng men det får vi väl försöka med senare för just nu verkar det inte alls funka.
Lagom seg i skallen hela dagen så som tur var så var natten till idag mycket bättre. Har bara varit hemma, Sarah kom förbi en sväng och annars har vi inte gjort så mkt mer än lekt och städat lite!

Ska hoppa i ett bad med min lille fis sen sätter kvälls rutinerna igång! 


Min lille kladdgris som hade lite problem med sina ärtor som gärna rullade ut från munnen haha :)


Jag städa & lilleman plocka fram så jag struntade helt enkelt i städningen & skönt var det :)

Snart slut igen

Hej på er !

Helgen är snart slut, jag som tyckte den precis började. Alltså har det gått väldigt snabbt men det positiva är ju att Andre bara jobbar 4 dagar i veckan nu hela december & är pappa ledig varje fredag wiho :) lite längre helg för oss alla tillsammans men tanken är ju också att jag ska hoppa in och jobba då så mitt andra pass på jobb blir alltså pp fredag & jag sitter redan nu med samma jäkla ångest som förra gången.. Fy !! Känns som man sitter mitt i mellan allting då jag faktiskt är mammaledig fortfarande men ändå har möjlighet att jobba.. Ja svårt det där men det är väl bara att vänja sig!

Vad har vi annars gjort idag då?!  Jo, vi skippade julskyltningen iallafall. Tar det nästa år istället fast här på Råå. 
Har varit och handlat nya träningsbyxor som jag kan ha nu när jag ska börja röra mig hos sjukgymnasten haha.. Nä men det behövdes ett par snyggare än de jag går i här hemma, dessa är mer skit och släng byxor som jag helst inte går ut i :)
Vart en sväng på lager 157, nya jeans för 150 spänn kan jag nog leva med haha :) blev även en topp och Andre han hittade sig en jacka. När vi åkte dit så var det en trött liten gosse som satt där bak, trodde ett tag att han aldrig skulle somna i hans nya stol men jodå visst gjorde han det, känns skönt att veta att han även kan sova i den nya stolen :)

Nu lite tv innan jag ska sova !!




RSS 2.0