Inte mycket mer

Det blev inget blomköp idag, lilleman han sov så gott så när han väl vakna var det dags för lite sen lunch. Lekte en massa tills pappa kom hem och åkte sen ner till stan för lite ärenden. 

I morgon har vi en date med fröken Hagman :) ska bli kul att ses eftersom det var ett tag sedan nu.

Mer än så blir det inte denna dagen, ska göra mig klar för att gå o lägga mig så man kanske är pigg i morgon ;)



Startar veckan

Godmorgon!

Sovit som en stock hela natten och vaknade av Andres väckarklocka, upp och få i oss lite frukost, nya kläder och starta en maskin tvätt.
Lilleman sussar igen och jag ligger sidan om i vår säng o bara tar det lugnt. Känner mig nästan lite för pigg för att somna men kanske kan vila ögonen i en halv timme iallafall.

Det ser ut att bli en fin dag idag, funderar på om vi ska åka bort till plantagen och handla nya blommor till vårt hem senare idag. Jag är nog världs kass på att komma ihåg att vattna blommor så just därför så får man skaffa sig ett par nya kanske lite oftare än vad andra gör haha !

Ha en bra dag ! 




Fredriksdal

Efter lunch packade vi in oss i bilen och styrde mot fredriksdal och mikaeli marknaden tillsammans med Sarah & Martin, kimbo, Rocky och Victor.
Kollade på djur, köpte brända mandlar, mellis åt vi på en bänk, gick på styltor som var riktigt roligt just för att det var såå längesedan, tittade lite på marknaden och bara myste i det fina höst vädret.
En hel del folk där men så kul jag har haft det idag & att få var ute en hel eftermiddag var ju underbart.
Kan säga att jag va lite trött i fötterna och när vi väl satte oss i bilen så var det otroligt skönt att få vila gumpen lite.




Nästa gång vi åker dit är när det är julmarknad, så himla mysigt att gå där då och på tal om julmarknad så ska vi nog försöka att åka till tivoli i Köpenhamn detta året. Vem har sagt att det inte finns något att göra när det är vinter ?! :)

Min lille påg ska få pyjamas och bli klar inför natten strax, känns som vi kommer sova gott allihopa ! 









Var tog dagen vägen?

Halv fem redan, hela dagen har bara försvunnit alldeles för snabbt. Tur iallafall det är ett antal timmar kvar innan dagen är helt slut.

Var en snabbis på väla eller ja, Åhléns. Skulle bara in och ha något att ha på lillemans fötter nu när det är lite svalare. Hittade mini uggs i svart så det fick det bli, mjuka och varma. En mössa fick också följa med bara för den var söt :) tänk om man hade köpt allt man tycker är sött, jisses med kläder vi hade haft här hemma då.

Lilleman har precis somnat, jag sitter och njuter av en redbull. Vad vi mer ska göra idag vet jag inte beror på om vi får middags gäster eller ej annars kanske vi tar och beger oss ut på en promenad, vi får se !

I morgon har vi en del planerat iaf, skönt :)




Puh

Puh vilken dag, en trött morsa och en gnällig bebis. Ingen rolig kombination men vi har tagit oss igenom dagen på bösta sätt ändå tycker jag.
Har en känsla av att det är tänder på väg men eftersom jag inte vet hur det ser ut i munnen så är det svårt att veta helt säkert, får se ifall där dyker upp något så småningom. 

Idag är jag allt lite extra trött o både huvud och öron, ska bli skönt att landa på kudden sen kan jag säga ! 

Roligaste idag var nog nät jag gav lilleman väla katalogen och helt plötsligt satt han där o fnissa mot tidningen haha ;) han tyckte väl mannen på bilden såg rolig ut eller något haha :) 

Våra planer för i morgon blev inte av, dumma sjukdomar som kommer oväsen så vi ska väl ta och göra något annat helt enkelt, återstår dock att se i morgon. Vad ska ni göra i helgen?

Det är en bra dag

Jag tycker inte om vår tvättkorg alls, tvättar och tvättar men ändå så bara växer berget med kläder, puh! Ibland hade jag önskat en maskin till faktiskt.
Kan ju allt tvätta i tvättstugan i källaren men har man en egen blir man lätt bekväm och slippa passa tider osv. Så får väl ha ett växande klädberg istället :)

Lilleman sover sen två timmar tillbaka inte ofta det händer nu förtiden, kag blir ju nästan lite rastlös :) hihi

Idag är vi bara hemma, så skönt det är ibland :) dock fint väder så får se ifall vi kommer ut en sväng. 
Någon dag ska vi allt ta och åka till hembyggdsparken och jag har även funderat på fredriksdal där är ju lite att titta på också . Lite utflykter är alltid skoj :)
Ullared ska vi också till, äntligen! Med mamma och Jonny så det blir också en lite utflykt och en massa shopping jippie :)

Detta är en bra dag idag :)



Välling & blöja

Klockan är inte mycket men ändå känns det som det mitt i natten och trött är jag så hade lätt kunnat slockna nu men har lite annat att pyssla med innan sängdags.

Fick storhandlat idag också så skönt när det är fullt i kyl o frys. Lilleman han fick stanna hos mormor och morfar under tiden.
Han somnade i bilen utan ett ord. 

Så när vi kom hem var det bara pyjamas och mat som gällde, gick så bra med vällingen förra veckan men nu går det inte alls, arg och ledsen liten grabb så kanske ska sluta med den några dagar och sen börja igen. Har bytt till annan sort också men det gick inte alls. Kanske skulle gett han det tidigare än vad vi gör.. Ja, vi får väl testa oss fram helt enkelt tycker ju han sover mkt bättre på det.
Stod även o kolla om där fanns någon natt blöja, vaknar alltid vid fem tiden numera o blöjan är jätte blöt :/ men det fanns ju inte för så här små vad jag såg så vi får väl fortsätta att gå upp klockan fem. Suck ! :)

Nix ska ta och resa på mig så något blir gjort !

Älska landet

Är i skrivande stund hemma hos mamma, åkte hit redan klockan nio i morse. Så härligt att bara njuta v tystheten här ute på landet, kunna sköta sig själv utan en granne på andra sidan väggen :) åh jag längtar till hus som ni säkert förstår :)

Sitter i Skrivande stund mitt i solen, så underbart. Lilleman sover i vagnen här sidan om mig fast i skuggan.

Gick en svän här i området också, jisses vad saker och ting har förändrats sedan jag var liten, då var det inte en massa hus över allt utan åker och tomter som stod tomma. Mamma & Jonny bor ju på en hörna så när där inte var några hus bakom så var det riktigt härligt att ha det för sig själv och kunna göra vad man ville utan att grannen stod på andra sidan häcken men jag gillar det även som det är idag, mysigt ändå med en massa hus över allt :)
Älska landet ! :)








Ingenting

Även denna dagen har spenderats ute hos mamma, ätit lite lunch, lekt och busat med lilleman och städat lite. Vi packade även ihop oss och åkte och fika med mormor. Stanna dock inte länge då lilleman var sååå trött. Tog tre minuter att lägga honom när vi kom hem. 
Jag passar på att njuta lite av att göra ingenting ett tag innan han slår upp sina ögon och det är dags att leka igen.
Så himla kul att han faktiskt blivit så stor att han leker, fick ett flygplan av mamma/mormor som han direkt börja snurra på propellern på, att han bara visste vad han skulle göra är riktigt roligt att se :) 

Onsdag redan i morgon och halva veckan har gått, då stänger dem av strömmen här hela dagen så vi får spendera vår dag ute i Bjuv istället så vi kan fixa mat osv. :)

Nej tillbaka till att göra ingenting ! 

5.30

Denna Måndagen började klockan halv sex, myyygoooodd.. Lite lagom trött jag var då efter att ha vaknat sisådär varannan timme hela natten för lilleman sov jätte oroligt.. Som tur var så somnade vi om igen efter mat och ny blöja och efter att ha varit vakna ytterligare en gång för gröt osv så sov vi lite till. Himla tur det för då kände jag mig som människa igen :)

Åkte ut till mamma och spenderade dagen där, följde med henne o handla på citygross. En jätte bra butik som verkligen har haft allt är numera mer som vilken vanlig butik som helst, trist ! 

Va bara hem och laga mat och sen har timmarna gått, varje kväll går så himla snabbt, alltid en massa som görs men ändå inget avancerat direkt.
Aja, lille fisen sover och vi ligger på soffan, ska snart ta och krypa ner vi också så nu hoppas jag verkligen på en bättre natt än förra !

Fortfarande ont i halsen dessutom, känns som det inte händer mkt mer än sådär.. Hade varit roligare om det bara försvann eller bröt ut så man hade det gjort liksom ! 





90

Helgen börjar närma sig sitt slut, både skönt och tråkigt men fördelen med att det är måndag i morgon är att man kan längta till helgen igen.

Igår var det som sagt kalas och restaurang besök i Höganäs då Andres farmor fyllde 90, tänk egentligen att det skiljer 90 år mellan henne och lilleman och tänk så mycket hon har fått varit med om genom alla år.
Var på bryggan och åt, super mysigt ställe och helt underbar god mat. Snacka om att man hamna i matkoma därefter.
Vår lille kille var med lagom till huvudrätten serverades, då sov han i sin vagn trots alt liv runt omkring. Fina lille killen som är så duktig. Han har börjat med något nytt också, hela kvällen igår så satt han och typ fnyste med näsan samtidigt som han skratta, ser ju skit roligt ut :)

Idag har jag fortsatt med städning, denna gången var det hallen mer än så hann jag inte då vi skulle hem till lillemans farmor och farfar och äta tacos som sen lunch typ. Blev även äpplepaj till efterrätt och farmor hade kokt äpplemos till Lill killen, han rös i hela kroppen, inget han gilla direkt men vi fick med oss en burk hem så får prova lite då oh då. Turkisk youghourt fick han också, usch ingen höjdare alls. Handlar väl lite om att han ska vänja sig vid det nya kanske.

Kom hem för en stund sedan och tänkte jag skulle ta tag i köket nu, puh ! Egentligen orkar jag inte men det måste göras. Har ju bara det och vårt sovrum kvar sen är det städat över allt från golv till tak och ja, här känns så rent och fräscht här hemma när varenda liten list och grej är avtorkad. :)

Ska resa på mig och sätta fart !






Stor städning

Idag är vi flitiga här hemma, har rå städat hela vardagsrummet, soffan ska vi inte ens prata om, urk! Tyg är ingen gott när man har småbarn och tvätta det vet jag inte ifall man kan nog snyggt om det hade krympt liksom.. En sån där ångtvätt sak hade ju varit bra.

Rent och fräscht blev det iallafall och snart ska jag ge mig på lillemans rum sen får det vara bra för idag, resten tar vi i morgon!

Sen är det hög tid att göra sig klar inför kvällen så man faktiskt kommer i tid :)


Bada :)

Jag har varit med om det mysigaste badet någonsin.
Sist jag bada var för ett halv årsedan, den där söndagen när värkarna satte fart ordentligt och då var det inget avkopplande tjohosan..

Men idag hoppa jag allt i och min lille älskling fick göra mig sällskap, först var han lite skeptisk till det men sen var det minsann kul att få bada med mamma och han blev så trött så han gosa in sig i halsen på mig, underbara unge :)
Som jag sagt innan så är det bara när han får sista målet som han brukar gosa in sig i mig på detta sätt aldrig annars när han är trött så ni kan ju bara tänka hur underbart det är när det händer :) 

Jag hade kunnat ligga där med han på magen i all evighet men någon gång blir det ju kallt så han fick hoppa i pyjamas och hoppa i säng så nu sover han sen fem minuter tillbaka :) 
Jag ska slänga mig i soffan och inte röra en fena, möjligtvis ett finger om det kliar eller en hand när jag är törstig ;) natti ! 



Fredags mys

Äntligen fredag och mannen i huset kom precis hem.
Jag och lilleman har haft fullt upp nu på eftermiddagen, hälsat på mormor och kört mamma hem. Körde inom Coop en sväng innan vi åkte hem, min tanke var att det skulle gå rätt snabbt men förvirrade människor som vägrar flytta sig och parkerar sig mitt i gångarna får en bara att bli lite smått irriterad. Tog vad jag skulle o snabbt ut, tack och lov!

Blir tacos mys här hemma, för jäkla gott det där och så enkelt och en lugn kväll hemma framför idol, kan inte bli bättre :)



Lata dagar

Lata dagar är bara så sköna.
Tvättar lite, leker en massa och efter lilleman fått lunch åker vi till min mormor och hälsar på.
Ikväll när André kommer hem ska vi ner och hämta hans telefon. Lagom sugen jag är på att ta en ny, denna fungerar lite som den vill men ändå inget större fel så kanske väntar ett tag till ändå. Vi får se :)
Ska man uppdatera till iOS 7 eller ska man inte, någon som gjort det och är nöjd? 
Lästa att blogg appen inte fungerar då, hmm..mindre kul..

Lill fisen sover och jag ligger rak lång på soffan och hade tänkt fortsätta med det tills han vaknar igen! 



Helt plötsligt :)

Det var en riktigt trevlig förmiddag på Bvc. Lilleman är ju alltid på toppen humör när vi är iväg så det var full fart på honom. Trött blev han där på slutet och eftersom han inte somnar i famnen längre så får man stå, gå och sitta om vartannat. Han knappt ut från parkeringen så sov han och sover fortfarande som en stock, min lille plutte som helt plötsligt kan sitta själv jätte fint och länge utan att tippa åt sidan :)

Ska fixa ihop något att äta till mig själv innan det är lillemans tur att få middag sen är det bannemig städning som gäller ! 



9 timmar

Hoppa i säng klockan nio igår kväll och vakna strax innan sju idag, de där timmarn behövdes verkligen för min kropp. Inget ont i halsen och känner mig  pigg för en gångs skull, skönt !

Lilleman sover igen, jag har passar på att göra mig klar. Klockan tio ska vi va på VC för mammagruppen. När vi kommer hem igen så ska jag städa, fy fasiken vad det behövs. Hade behövt gjort det för flera dagar sen men känns inte riktigt som jag har hittat tiden till det, kan också bero på att jag för det mesta sover när lilleman sover. Vakna klockan fem är inte riktigt min grej, önskar jag hade varit morgon pigg. 

Ha en bra onsdag !



Mamma

Har haft en heldag med mamma, mötte upp henne på city gross, vilken röra där var och litet, kände mig mest som en yr höna.

Blev såklart en sväng på familia också, mamma shoppa loss som vanligt och jag hitta en väst. Dock inte i rätt storlek men i stan hade dom så blev bara hem och äta lunch för oss alla tre sen åkte vi till stan :)

Tillbaka till mamma och sen hem, har en trött grabb här hemma då han knappt sovit :/ får se hur länge han pallar  va vaken. 

I morgon är det mamma gruppen på förmiddagen, ska bli kul och se hur alla har växt. Lilleman är ju minst så gissar att dem andra är lite längre i utvecklingen men det sämsta man kan göra är att jämför med andra barn så sitter man här sen och undrar varför inte vår kille gör sådär men så går det några dagar eller veckor så är han också igång..

Börjar få ont i min hals och känner mig allmänt trött i huvudet, hoppas inte på någon förkylning. Jag som hållt mig frisk såå jäkla länge och ännu värre är det om jag skulle smitta min lille prick , usch! 

Bädda ner mig i soffan så fort lilleman somnat & hoppas att det inte blir något av det! 


Känslosamt besök / min älskade, saknade moster !

Vi har alla vårt bagage med oss med olika händelser i våra liv, saker som finns där men som vi inte alltid tänker på då man lägger det bakom sig och går vidare vilket man måste för att kunna leva själv men glömma det gör man aldrig.

Vårt besök på ättekulla förskola slutade i tårar, en rörd Helena och en ännu mer rörd personal som äntligen fick se mig igen.
Jag var tveksam till om det var rätt ställe från början och väntade med att fråga men ju fler människor jag hälsa på och ju mer jag pratade med kvinnan som visa mig runt så förstod jag att det var rätt.
Detta var min älskade mosters arbetsplats när hon levde och när jag berättade för dem vem jag var så blev det genast mycket jobbigare än vad jag hade tänkt mig, jag hade ju lagt detta bakom mig för längesedan. Det var 12 år sedan hon gick bort men ändå så kom alla känslorna som om det var igår.
Att få höra så mycket fint som min moster berättat, att höra allt som dem kommer ihåg, att få se henne på bild på väggarna och till och med dödsannonsen som var kvar på deras skåp värmde något otroligt i hjärtat.
Jag har inget minne utav dessa personer som jag träffade idag men dem som faktiskt stod min moster väldigt nära kom ihåg oss allihopa.

Jag åkte därifrån med tårarna som spruta hej vilt. Jag var glad för att få träffat dessa personer men jag påmindes även om hur mycket jag saknar henne och hur glad hon hade varit över Wille och hur stolt hon hade varit över mig. 
Jag saknar henne så det gör ont & än en gång sitter jag här med klumpen i halsen och önskar att saker och ting hade varit annorlunda och att livet är bra orättvist ibland! 

September 2011 skrev jag ett inlägg om just det här så ni som vill läsa hela hittar det i arkivet. 

...Dagen kom då hon blev sjuk, ännu en i cancer och denna gången i bukspottskörtlen..

Det gick en tid och läget försämrades för varje gång jag var där, 

....jag minns inte så mycket från denna tid egentligen jag vet inte varför ....

..
telefonen ringde och mamma kom in på mitt rum och sa att vi måste åka till sjukhuset.... 

.....någonstans inom mig visste jag att det var inte ens lönt att gå upp ur sängen....

...Jag låg kvar i sängen och telefonen ringer igen...

Och dagiset?! Jo det var ju kanon bra allting så nu ska vi ta och skicka in papper osv. Så det blir klart!
En känslosam och jobbig eftermiddag/kväll men samtidigt känner jag mig så glad.
Min lille älskling sover och vi ska titta idol sen ska vi också krypa ner!

Är så tacksam för att jag har min fina familj <3 








Gäääässsppp

Vilket höst väder, hade gärna spenderat hela dagen i sängen men det går ju inte och kanske tur det egentligen.
Klockan fem vaknade vi idag, yeeeah.. 
Gick upp för mat osv. Sen dök vi ner i sängen igen, en halv timme , suck! 
Upp och leka lite, klä på oss, äta lite gröt och nu snarkar lilleman sidan om mig. Är det ens lönt för min del att stänga ögonen? Känns inte riktigt som det, slår vad om att hade jag somnat så hade han vaknat fem minuter efter ;)

Jag får väl va en aning trött idag :) 



Backe upp och backe ner

Vi kom allt ut på en promenad idag, trodde faktiskt inte vi skulle komma någon värt alls idag.
Backe upp och backe ner, jacka av och jacka på, svettigt, regnigt och jäkligt skönt :)
Fick även inviga mina gummistövlar, kanon att gå i fast lite skoskav men det hör väl till med nya skor. Så himla skönt att bara kunna traska på och inte bry sig om vart man trampar annars brukar jag bli blöt om fötterna bara jag går utanför dörren.

Lekt, lagat middag, badat lilleman som nu sover. Trött gosse blev ännu tröttare efter ett bad. Hoppas dock inte han sover alt för länge då han ska ha både pyjamas och mat innan det är natti natti.

Mys kväll med min bästa när lilleman sover för natten. 
Ny vecka i morgon och den börjar med dagis besök i morgon eftermiddag sen så ska vi ta och skicka in vår ansökan så det blir gjort!

Vad ska ni göra i veckan?

Sovmorgon

I natt har lilleman sovit som en stock, när jag vakna till och titta över i hans säng låg han i samma ställning som när vi gick o la oss med nappen i munnen (den brukar åka ut så fort han somnar) och när han vaknade i morse tog André upp honom och jag somna om som en stock. Kvart över nio gick jag upp, skönt att få sova men jag kände mig tröttare än någonsin ändå och nästan lite sjuk. Kanske för att man vant sig vid att gå upp tidigt.

Solen börjar titta fram, hoppas den stannar till eftermiddag när vi ska ut och gå en sväng. 

Härliga slappa söndag :)

Det uppskattas

Vi är i full gång med att börja övergå till välling & än så länge så går det ju över förväntan.
Dock har vi bara gett han två kvällar i rad och endast lite grann så magen hinner vänja sig.
Igår så sutta han på nappen o titta på mig precis som "vad va nu detta mamma", och när han fick ersättningen efteråt så la han sig till ro i famnen och åt på för fullt.
Idag bytade vi nappen på flaskan till en större och det gick mycket lättare.
Natten till idag sov han som en stock till klockan sju så kanske mättar mer med välling, återstår att se denna natten :)

Kul att det nya uppskattas och det är kul även för oss att lära oss nya saker, även om dem inte är så svåra men iaf.

Klockan är inte mycket men känns som jag är färdig för sängen, brukar ju vila jag med på förmiddagen men så blev det inte idag och det känns.

I morgon ska vi ut och vandra den saken är klar. Har lovat mig själv att jag ska bli duktig med promenaderna iallafall några gånger i veckan & då är det egentligen perfekt med renoveringen av grannlägenheten eftersom jag vill komma bort från allt ljud en liten stund. Så inga undanflykter här inte, frisk luft behövs både för min och lillemans del.

Förresten satte han i en gunga sist vi va ute, han satt som en säck potatis eftersom han inte höll i sig men skratta gjorde han så lite kul var det. Får testa nästa gång igen då han kanske även är piggare o det går lättare, vi får se :)

Lilleman har somnat så nu ska jag ta och resa mig från min säng och gå ut till min stora älskling.
Önskat jag kunde ta en bild på lilleman och alla hans kompisar han har i sin säng, där ligger han med allting huller och buller ser rätt mysigt ut ;)

Nä godnatt på er !




Skiner upp som en sol

Klockan tio träffade jag mamma på väla. Mitt mål var att hitta byxor, provade ett tio tal men inga kändes bra. Tillslut gick vi in på carlings, fick hjälp av en tjej som jobbar där och smack så fick jag ett par byxor som satt skit bra! Varför gick vi inte in där från början liksom.. Tror dock att hade jag fått hjälp på övriga ställen så hade det nog gått lättare.

Är nöjd över mitt köp och fick med mig en tröja också. Lilleman fick också en massa nytt av mormor :) 

Möttes av en glad liten pojk nät jag kom hem, finns inget bättre än att veta att man har någon som väntar på en hemma och dessutom skiner upp som en sol när han får syn på mig:)

Vi har fått i oss lite mat så nu ska vi ta och bege oss ut hela familjen, underbart väder :) 

Gott samvete

Efter lunchen så tog vi på oss och gick en sväng, visste inte riktigt vilket håll jag skulle på idag men det blev till Ramlösa brunnspark och igenom där, när jag kom ut visste jag knappt var jag, lilleman somna lagom till vi närma oss hemmet så eftersom det var fint väder så fortsatte jag och gå ner mot havet. Blev en runda på nästan två och en halv timme. Gissa om jag var svett efter det, urk!




Kom hem och insåg att det var en himla tur vi gick så länge och att lilleman fick sova. Dem blästra golvet inne i andra lägenheten och ja jäklar vad det lät, när dem stängde av så var det en fröjd för öronen :) dock verka inte lill killen bry sig så mycket vilket var skönt. 

I morgon ska jag ut på väla med mamma, bara hon och jag. Ska bli riktigt roligt :)
Och på tal om shopping, jag är så jäkla sugen på Ullared, hade kunnat åkt i morgon redan men jag får allt hålla mig någon månad till så kan man passa på att handla julklappar där uppe också :)
Får väl se om jag får med mig André eller om det blir någon annan ;) haha.

Lillen vilar och jag ska ställa mig i en välförtjänt dusch och sen kränga chips med gott samvete efter denna dagen :)





Dagen börjar

Dagen började halv fem i morse, fy tusan jag var inte pigg. Låg och lyssna på lilleman som höll låda i sin säng, låg där o små skratta för mig själv. Så gulligt det låter, skrattar lite, jollrar lite och skriker lite av glädje inte för att han är ledsen.
Gick iallafall upp klockan sex och efter lite mat så somnade vi om i två timmar till.

Är fint väder ute så efter lilleman ätit lunch så går vi ut på en promenad så vi får lite frisk luft.

Efter att ha ätit falukorv i nästan en hel vecka ska vi äntligen äta något annat idag, jippie :)
Vi är båda så trötta på mat, tråkiga mackor till frukost och det gamla vanliga till middag så har inte blivit av att vi handlat hem någon middag till oss själva utan ätit det som fanns i frysen vilket blev falukorv haha.. Ja ja vi får väl handla i helgen helt enkelt ;)

Nix lilleman vilar lite och jag ska ta o städa upp lite här hemma :)

Det gick undan

Jaha den här dagen gick minsann undan, har varit hos lillemans farmor och farfar och hälsar på ikväll. Hans farfar åker till Island i morgon, det hade jag också viljat göra, rida på Islands hästar ! Det är något jag ska göra någon gång i mitt liv iallafall.

Lilleman sover, måste nog få in kvällsrutinerna lite tidigare på kvällen för han somnar i famnen när han får sista slurken . Mysigt är det men tycker det är bättre om han kan somna i sin säng av sig själv som han brukade göra innan så får helt enkelt försöka få in det hela lite tidigare i morgon och se om det blir bättre.
Fredag redan i morgon, får väl ta oss ut på en promenad annars har vi ingenting planerat. Tar dagen som den kommer helt enkelt.

Blev så jäkla trött. Så ska titta lite tv, äta lite choklad och sen sooooovvaaa :) 






Bvc

6 månaders kontrollen gick jätte bra, såg typ bara hälften av vad läkaren gjorde eftersom jag och Anna, Bvc sköterskan stod och snacka en massa. 
Han har växt 1 centimeter på en månad så nu är han 69 lång och väger 8755. Vår stora lilla kille följer sin kurva jätte bra.
Nästa gång är han 8 månader så lite längre mellan gångerna nu så han lär säkert växa på sig däremellan.

Lilleman har sovit jätte länge men nu så gav han ifrån sig lite ljud! Hej hopp! 

Godmorgon

Godmorgon !
Tröttare än tröttast och hade verkligen ingen lust att gå upp ur sängen men man måste ju, lilleman började gny. Ibland låter han som en hund alltså haha :)
Däremot så hade han inte sovit färdigt alls, tog inte många sekunder innan han vände på sig i sängen och somnade om. 
Jag hade gärna gjort detsamma men eftersom vi ska till Bvc vid elva så är det lika bra att hålla sig vaken och passa på att göra sig klar :)

Vad ska ni göra idag?

Tack

Tack till er som delade med sig av era mellanmåls tips. Idag testade vi jogolinon och den gick verkligen hem till och med så jag hade kunnat äta en :)
Det är så kul varje gång det är dags för mat och han gapar stort efter mer till och med sitter där med munnen öppen och väntar på nästa sked.
Gullunge :)

Vi gick ut på en lång promenad innan idag, tur var väl det så lilleman kunde sova lite för här hemma hörde man knappt vad man själv tänkte eftersom dem river hela lägenheten sidan om oss.

Lilleman satt och mös med sin snutte och kräkte på den, jahapp! Springa ner i tvättstugan o tvätta den och torktummla så den hinner bli torr tills hans ska sova. Han har ju fler men detta är ju en favorit och dessutom är det den som vi sov med innan han kom till världen och det tråkigaste är ju att alla dofter av honom och oss försvinner nu så får ta o gosa med den så fort jag får chansen!

Får se om vi kommer iväg o handla lite senare eller om vi bara stannar hemma, brukar va helt slut när det är kväll nämligen ! 



6 månader av ren lycka

I 6 månader har jag varit mamma till min älskade lilla gosse. Inte klokt så snabbt tiden har gått. Det har varit de bästa månaderna i mitt liv och jag kan inte med ord beskriva kärleken och lyckan jag känner för mitt barn.

Såklart har jag haft väldigt många stunder i mitt liv som jag aldrig kommer glömma, minnen som alltid kommer att följa med mig och som jag alltid kommer att kunna tänka tillbaka på med ett lika stort leende nu som då.
Jag har levt mitt liv och haft så jäkla kul men att få gå igenom en så stor sak i livet som en graviditet, att få följa sitt barn i magen, känna sparkarna och att få höra dessa hjärtljud är något helt otroligt men att få föda ut sitt barn, få upp det på bröstet och möta dess blick för första gången, den känslan slår allt, verkligen allt! 

Jag trodde aldrig någonsin att tiden kunde gå såhär snabbt, 6 månader ?! Jag kan inte fatta det. Så mycket som har hänt på dessa månader, så mycket både vi och lilleman har lärt oss. 
Jag kan fortfarande komma ihåg barnmorskan säga "nu ser jag lite hår", alltså de där orden kan få mig att bubbla över av lycka. Jag kan fortfarande komma ihåg när jag ringde mamma som satt på tåget hem som blev så glad att tårarna sprutade. Det finns så många stunder som jag aldrig någonsin kommer glömma, det är något av det häftigaste jag varit med om i mitt liv och att få vara mamma till just Wille, min älskade lille snutte är något utav det bästa som finns.

Kärleken till sitt barn är obeskrivlig ! 






Tisdag

Lilleman åkte till farmor i middags under tiden jag och min mormor var iväg. Det hade gått bra som vanligt och han sov i vagnen när jag kom :) min lille snutte :)

Eftersom jag glömde ta ut något att äta till middag fick det bli pizza såhär på en tisdag men vad varför får jag alltid mat med hår i ??!! Så jäkla äckligt så jag hade kunnat spy flera gånger om ! Usch!
Nä hemma lagad mat är fan det bästa !

Inga planer inför morgondagen än så länge men en promenad ska vi iallafall ta oss den saken är klar så hoppas vi bara att vädret är på sin bösta sida!

Dags att få lilleman i säng nu, natti!




Förslag ?

Shoppingen gick otroligt segt idag, en overall till lilleman och byxor till mamma och jag hitta ingenting. Får bli väla i helgen då jag måste ha mig ett par byxor!

Lagade middag innan vi stack så var bara att slänga det i micron och käka när vi kom hem.
Har en lite tröttmössa här hemma som snart ska ha pyjamas på sig och förmodligen sover han gott sen.

Jag och min stora älskling lägger oss i soffan och kollar idol!

I morgon ska lilleman till sin farmor under tiden jag och mormor är iväg på lite ärenden.
Resterande dagar måste jag planera in något, vill inte sitta här och häcka men vad det är en större fråga, någon som har nått förslag på vad man kan göra om dagarna ? 



Ta sig igenom väggen

Snart har hela denna dagen gått och har inte gjort mer än varit hemma men snart så ska vi bege oss till familia och möta upp mamma och shoppa lite :) det är tanken iallafall sen får vi väl se om vi hittar något.
Skulle egentligen gått i stan men det tar vi en annan dag bara hon och jag så då får lilleman va hemma med pappa :)

Just nu låter det som någon håller på att ta sig igenom väggen till sovrummet men det är ju bara någon som river tapet eller lägger golv eller något. Suck! Ge mig ett hus !! :)

Passa på att göra mig klar nu under tiden lillen sover!


Mellanmål

Söndagen har rullat på för fullt, tiden har bara flugit iväg tycker jag och snart är det måndag igen, tradit!

Var iväg i lite barnaffärer innan idag, är ute efter en aktivitetsboll med spegel till lilleman men det var inte så lätt att hitta som jag trodde, kanske får beställa på nätet istället eller nått.

Hälsar på lillemans farmor har vi också gjort idag, blev lite mellanmål där innan vi åkte o handla.
Tycker det är lite svårt med mellanmål till lillkillen. Har iof bara varit någon dag nu ju men han har fått fruktpure en dag och en annan puré med youghourt i. Den sist nämnde blev han ju klart mättare på för idag när det bara va fruktpure så var han ju vrål hungrig när det var dags för middag.
Vad kan man annars ge en sån här liten på 6 månader för mellanmål?

Snart sätta igång med kvällsrutinerna och är natten bra så blir det stan med mamma i morgon :)


Första dagen

Hela eftermiddagen spenderades ute i Bjuv tillsammans med mamma, Jonny och mormor.
Kalasade lite för Jonny med paket oh tårta.
Lilleman var på sitt bästa humör som han oftast brukar va när vi är borta och idag är även första dagen som han bara fått ersättning morgon och kväll och det har fungerat super bra.

Åt ordentligt både lunch, mellanmål och middag och nu sussar han förmodligen gott i sin säng med alla sina snuttisar :)

Vi har precis ätit klart vår middag, en sen sådan idag men så blir det ibland. Är så mätt så jag hade kunnat spricka, urk !!

Blir väl en stund till vi sitter uppe innan vi bäddar ner oss så får vi se hur natten blir om inget annat kanske vi kan sova middag alla tre i morgon också ;)

Hoppas ni haft en bra dag i det fina vädret, sägs ju att det ska bli lika fint i morgon så det håller vi tummarna för tycker jag så vi kan spendera någon timme ute då med !

Natti!


Tjoho :)

Jag förberedde mig för ännu en jobbig natt, la fram en ny blöja & vatten i en flaska sidan om sängen då jag tänkte att vi testar minsta möjliga i första hand. Lilleman sov sten hårt hela natten men det gjorde inte jag.
Jag vakna titt som tätt för att va beredd när han vakna och efter klockan var 03 så somnade jag ordentligt fram till kvart över sex när plutten var vaken.

Bara för att det gick så bra i natt så ska man inte ropa hej än, förbereder mig inför denna natten också på samma sätt så får vi se hur det går.

Det blir några lugna timmar nu innan viska på kalas, i morgon då ska vi bara va hemma. Ut och promenera och bara va för oss själva och det ska bli så skönt faktiskt. Bara familjen behövs ibland o kså :)

Ha en trevlig helg !


Det roliga fortsätter

Det roliga fortsätter, i natt var vi uppe vid två tiden för mat och ny blöja. Somnade om till klockan var sex och sn upp igen. Så trött så jag hade kunnat börja gråta bara någon sa hej till mig.
Kämpa på morgonen för att få han att somna om men nej, åkte ut till mamma & Jonny istället. Blev en promenad för oss alla och när lilleman somna i vagnen på eftermiddagen bäddade jag ner mig i mammas säng.

Fattar inte att det går så bra där ute oh när vi väl kommer hem så funkar ingenting typ. Jaja får ta det som det är inte mkt mer man kan göra ju.

Ikväll kör vi på hemma gjorda kyckling bitar och pommes till det, ska bli svin gott :)
Och ja, det lär bli en tidig kväll idag med!
Och ja, sorry för att det bara handlar om sömn just nu men usch vad det kan va jobbigt när man trodde att man fått in bra rutiner som faktiskt hållt så länge och sen bara spricker allt!


Garderobsinlägg

Fan, denna dagen har varit så mycket bättre än igår men ändå är jag så jäkla trött.
Tror bestämt att lilleman har kommit in i någon ny sån här växt period, allt duger i typ 5 minuter sen är det bara mammas famn som gäller.
Innan visste jag vad han ville när han skrek men helt plötsligt låter allt likadant och jag vet knappt vad han vill och inte vill.
Går man in och googlar så kan denna "kläng period" vara i 1-5 veckor. Snälla snälla vara INTE i 5 veckor !!

Ni kom tro det är skönt så fort André kommer innanför dörren. Jag kan pusta ut lite, han kan leka med lilleman och jag kan få andas lite iallafall!
Just nu sitter jag på en pall i vår klädkammare, ett lustigt ställe att sitta på men otroligt skönt att bara stänga dörren om sig ett litet tag :)

Det är en himla tur att man faktiskt vet att det kommer att bli bättre och lättare igen och det där skrattet och leendet får en att hålla ut. Vi kämpar oss igenom morgondagen innan det är helg igen så fr vi helt enkelt ta var dag som den kommer oh se om det blir någon skillnad :)


Uueee

Ingen bra natt alls det var en himla tur jag gick o la mig klockan 9 igår kväll så jag hann få lite sömn.
Upp vid 1 & 2 för att han pep efter nappen.
Klockan 4 ville han inte alls somna om så sluta med att jag gick upp och gav han mat, har inte hänt sen han va kanske 4 veckor.

Jaja klockan 7 gick vi upp ordentligt och dagen satte fart..
Vila lite på soffan för min del tills lilleman vaknar igen.

Uueee jag hoppas inte denna natten blir likadan kommer va helt slut i rutan !

Hoppas ni andra får en bra dag iaf !


Vilken dag

Helt slut efter denna dagen, man tycker att man inte gör något speciellt mer än va hemma men jo visst gör man något, hela tiden!

Efter många om och men somna vi båda i vår säng i en timme, det behövdes verkligen för oss båda två men mest för lillemans del.
Eftersom dagen har varit som den har varit så ligger han redan och sover för natten iallafall vad jag tror och hoppas men man får ju samtidigt förbereda sig på att han vaknar när som helst!
Puh, hoppas på att det går lite lättare med allt i morgon!

En dusch, idol sen släcker jag lampan och säger godnatt !


Hej och hå

Hej och hå.
Ena dagen sover vi som en stock nästa ingenting.
Grannen flytta för ett tag sen och nu har renovering börjat, jippie!
Varje gång lilleman är på väg att slumra så borras det, hamras eller nått annat . Skit trist men man får ju faktiskt stå ut när man bor såhär.

Annars blir det inte mycket gjort alls idag känner jag, trött som tusan idag.. Usch inget kul alls men men det får bli en tidig kväll så är man väl piggare i morgon igen :)


Sömntuta

Trodde allt att lilleman skulle vakna efter en halv timme innan idag men nej då, en och en halv timme sov han sen kom han upp i en tjugo minuter och sen somna han om i två timmar till, trött liten gosse. Fick i han lite gröt och sen åkte vi ut till jula, skulle handla present till Jonny, mammas man. Det blev en timme i den butiken, André skulle kolla allt från färgsprutor till hörlurar till telefonen och rätt vad det var så dök han upp med en rånarluva på huvudet och lilleman såg helt förskräckt ut, stackars unge ! :) haha :)

Fick med det jag skulle iallafall och hemma lagom till idol började. Lite tv mys med mina älsklingar innan den minste skulle sova igen.

Någonting säger mig att det kommer bli en tidig morgon eftersom han sovit såhär mycket under dagen men vi får väl se.

Ska ta och plocka undan lite här hemma i vanlig ordning innan vi går och lägger oss sen är det natti natti !


Mys morgon

I morse hade jag och lilleman världens mysigaste morgon. Oftast när han vaknar nu förtiden så vaknar han och vill leka direkt, innan kunde jag lägga han i min säng så somna han.
Idag lyfte jag över honom till mig, tänkte att jag skulle vakna till lite innan vi gick upp.
Där låg vi och tittade på varandra, han inspektera mig ordentligt och tillslut borra han in sig i min arm och somna.
Såklart jag också bara en halv timme typ men så mysigt :)

Annars är det en glad prick här hemma om man jämför med gårdagen. Dreglar som tusan, allt ska va i munnen hela tiden, nappen den får knappt va inne när han ska sova. Har en känsla av tänder men jag vet inte, har ingen aning om hur bebisar brukar va innan dem kommer upp men dregel det vet jag iaf.

Tog mig i kragen och gick en sväng, bort o handlade lite smått och sen en sväng oh sen hem. Inte så långt men bättre än ingenting och det var riktigt skönt.
Tänkte först åka till brucesskog då det är lugnt o skönt men nejj jag vill inte gå där själv :/

Passar på att slänga mig rak lång på soffan innan lilleman vaknar, brukar inte sova så värst länge på eftermiddagen direkt.


Fattar ingenting

Riktigt höst väder ute och jag tycker det är riktigt mysigt faktiskt men samtidigt så hoppas jag att inte hela hösten blir sånt här tråkigt. Fint väder men kallt det är ju underbart att vara ute i så länge man har rätt kläder.
Tror hela familjen behöver nya vinterkläder men känns lite sådär att redan gå och handla det men frågan är när allt tar slut ?!

Vi har lekt, badat, ätit, lekt och där i mellan försökt sova lite men det var inte någon som ville det inte tills nu.
Trött och vill ingenting, la han i sängen och gick o gjorde annat wooopp så sover han efter lite bökande utan att jag ens har stått sidan om honom, ibland fattar jag ingenting :)

Trodde dessutom att vi skulle få gå upp svin tidigt idag med tanke på gårdagen blev tidig med både mat och läggdags men nejdå, strax efter 6 så började lilleman snacka o ha sig i sin säng. Jag klagar inte :) hihi!

Nä nu jäklar ska jag sätta fart o röja här när jag har tid till det :)


Pratar med vargen


Imse vimse spindel

Det blev en sväng på Ikea, handlade lite till lillemans rum så nu börjar där hända lite iallafall.
Fortsatte till Coop och handla hem lite mat.
Riktigt höst väder ute så passar ju bra att hålla sig inne då.
Lilleman har sovit väldigt lite under dagen vilket resulterar i en gnällig liten pojk. När han är sådär så brukar det hjälpa att ta på pyjamasen på kvällen och bädda ner honom efter lite mat men inte ens det vill gå idag!
Man försöker allt och det ända som funkar är att skoja med honom för då blir han glad, imse vimse spindel funkar också men efter 10 gånger är man rätt trött på den haha :)

Verkar iallafall som han är på väg att komma till ro men vi får väl se hur det går, hoppas det är bättre i morgon istället ! :)

Slut i rutan är jag så blir en dusch och sen ska jag också gå och lägga mig. Natti!


RSS 2.0