Mat för den lille

I förmiddags tog jag och lilleman oss en promenad, gungade lite och fortsatte bort till Apoteket på Råå och sen vidare hem. Blev en ganska bra runda faktiskt. 
Kom hem lagom till lunch och sen var det sovdags för den lille. Efter en timme så vaknade han, jätte ledsen och täppt i näsan. Han är förresten jätte duktig när det gäller nässugen, första gången grät han som en stucken gris men nu går det hur bra som helst, skönt det! 
Efter den där timmen så tog jag med honom in i vår säng och han somnade innan jag själv ens han lägga mig ner ordentligt. Han somnade och även jag , lite längre än vad jag hade tänkt mig så när vi väl vaknade så var det full gång, hänga tvätt, stoppa i lillen mellanmål samt börja på middagen. Eftersom Wille äter samma mat som oss numera när vi äter kvällsmat så gäller det att ha det klart i tid så han slipper gå här och va hungrig. Spagetti och köttfärssås blev det idag, gillas av hela familjen. 
I morgon tänkte jag göra biffstoganoff, frågan är kan han äta kött bitar såhär tidigt ? Det är ju skinkinnanlår och det kräver ju att man tuggar ordentligt. Någon som vet?? Hade ni gett han eller valt något annat?

Något annat som faktiskt är bra nu när han också äter vår mat är ju att saltet är borttaget och det är nog även bra för vår del, visst att vissa saker kräver nästan lite salt men det får man ju ta nät man har maten på tallriken men iallafall det är nog bara bra att man inte har så mkt salt i allt man äter. 

Vi har alltid ätit stark mat och nu när vi inte gör det kan jag säga att min mage mår en aning bättre haha :) såklart att ibland vill man ha det lite mer kryddat och då får man väl ta det då!

Ska göra lite välling till min lille kille nu innan han ska sova!





Kommentarer
Postat av: Tess

Dela bara köttet i småbitar till honom så går de nog.. annars mixa hans kött om de blir svårt.. har jsag gjort någon gång.. Som nödlösning.. :-)
Vi har salt i maten men inte lika mycket som förr.. De behöver ju också lite salt.. Men som du skriver, man får salta extra bredvid om det behövs :-)

2014-03-05 @ 20:11:21
URL: http://inheels.blogg.se
Postat av: Tess

Man glömmer snabbt bort mixern ;-) skönt att slippa kladda med den men ibland får den åka fram. Men de brukar fixa det, bara de är små bitar.
Jo efter ett år kan de äta salt har jag för mig. Kroppen behöver ju det på de små också :-)
Jättekul med förskolan. Känns som ett stort äventyr faktiskt. Känns mer positivt än negativt och det är skönt. Trodde jag skulle få sjuklig separationsångest men den har inte visat sig än iaf. Man ser hur hon trivs och leker på. Hur mycket hon springer till sina lärare när de är något och faktiskt fullkomligt struntar i mig :-) haha.. Konstig känsla men ja. :-) känns bra..

2014-03-05 @ 21:21:53
URL: http://inheels.blogg.se
Postat av: Tess

Jadu, jag gör ju lagad mat till lunch med. Idag blev det la i ugn med kokt potatis, kall sås med dill och kokta ärtor. Middagen idag blev kalops. Har samma mat till henne imorgon med eftersom det blev över. :-)
Mellis.. Hmm.. Brukar göra smoothie på frukt och hjordnäras vaniljyoghurt. Den dricker hon med sugrör ur glas, börjar dricka lite smått ur glas med. Bananpannkaka, äpple eller päronbitar med rån eller liknande, en halv macka ibland, frukt till det och lite mjölk att dricka. Yoghurt med färska bär eller riven frukt.. :-) det blir en massa olika :-)

2014-03-05 @ 21:36:42
URL: http://inheels.blogg.se
Postat av: Tess

Jag brukar köra med hjordnäras vanilj och lägga i bär iböand.. Har även köpt danonino till henne, är ju kvarg men ja, same/same ;-)
Ja, trött på att göra samma haha.. Tänkte prova göra pizzabullar och ha i frysen, bara ta fram och tina upp om hon behöver ett mer matigare mellanmål.. :-)

2014-03-05 @ 21:49:42
URL: http://inheels.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser den )

Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat ?:

Trackback
RSS 2.0